Прекратиха обявените от кабинета "Донев" обществени поръчки за ремонт на пътища за 4 млрд. лв.

Прекратиха обявените от кабинета Донев обществени поръчки за ремонт на пътища за 4 млрд. лв.

Обявените от Агенция „Пътна инфраструктура“ по време на служебното правителство на Гълъб Донев обществени поръчки за около 4 млрд. лв. за текущ ремонт и поддръжка на пътищата у нас през следващите 4 г. са прекратени. Изключение е една обществена поръчка, влязла в сила преди 6 юни 2023 г., съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие (МРББ).

От МРРБ уточниха, че назначеният от министър Андрей Цеков одит на тръжните процедури е приключил. Проверката е установила, че и по 8-те обявени обществени поръчки за възлагане на нови договори за текущ ремонт и поддръжка са налице ограничителни критерии и изисквания, чрез които се създават предпоставки за незаконосъобразно, непрозрачно и неефективно разходване на публични средства,  поясниха от МРРБ.

В момента в спешен порядък се подготвят нови правила, по които ще се възложат нови обществени поръчки, така че да няма забавяне на дейностите. Целта е тръжните процедури да се проведат по прозрачни критерии, в ситуация на реална конкуренция и в защита на обществения интерес, добавиха от ведомството.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ