Хотелиери спират да предлагат "ол инклузив" от догодина?

Хотелиери спират да предлагат ол инклузив от догодина?

Хотелиери спират да предлагат "ол инклузив" от догодина?

Заради поскъпването на храните, хотелиери не предлагат ол инклузив в офертите за следващата година, твърдят от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация във Варна. 

Други експерти в бранша обаче казват, че за да сме конкурентни на туристическия пазар, хотелиерите трябва да предлагат ол инклузив, предава БНТ.

"Има общо неразбиране какво е олинклузив и какъв е смисълът от него. В Турция например има много хотели, които предпочитат ол инклузив стратегията, защото те се намират насред нищото. Няма какво наблизо да се види като забележителност и затова услугата им е съсредоточена върху задържането на туристите изцяло в комплекса", каза в ефира на БНТ Румен Драганов, директор на Институт за анализ и оценка на туризма. 

Той даде пример и с Гърция, която отхвърли на повечето места ол инклузива, защото гърците ценят своите таверни и заявиха, че искат да запазят местната икономика с тях.

"Нашите черноморски комплекси са създадени на база ол инклузив, наричахме го пълен пансион, защото нямаше къде да се хранят гостите извън хотела. Ол инклузивът го има в България повече от 60 години и ще продължи да го има, където услугата работи в полза на хотелиерите", каза Румен Драганов. 

В жестока конкурентна борба сме в туризма. Който е по-добър и който умее, печели посетители. Конкуренцията е съотношението цена-качество трябва да бъде много добро и рекламата да върви от уста на уста. Посетители да препоръчват на свои близки и познати мястото, добави Драганов.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ