Кипърското правителство подаде оставка

Кипърското правителство подаде оставка

Кипърското правителство подаде оставка поради широкия обществен натиск след голям взрив на боеприпаси преди няколко седмици. За оствката съобщи правителственият говорител Стефанос Стефану, цитиран от „Ройтерс“. Кабинетът обаче ще продължи да работи до извършаването на широка реорганизация.

„Президентът на републиката Деметрис Христофиас информира министрите за намерението си да продължи с широко преустройство на правителството и поиска те пуснат оставките", заяви Стефану пред репортери. По-късно днес министрите на търговията, промишлеността и туризма Андонис Пасхалидис и на здравеопазването - Христос Пацалидис връчиха оставките си на президента.

На 18 юли оставка подаде и министърът на външните работа на Маркос Киприану. Ляво-центристката администрация на Христофиас е изправена пред безпрецедентна обществена ярост след взрива, причинен от товар на конфискувани ирански боеприпаси в близост до най-голямата електроцентрала на острова, който уби 13 души.

В сряда "Муудис" понижи рейтинга на Кипър с три пункта поради фискалните последици от взрива, напрежението върху икономиката и натиска на гръцкия дълг.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ