MIT - No. 1 в класация на най-добрите университети

MIT - No. 1 в класация на най-добрите университети

MIT - No. 1 в класация на най-добрите университети

Масачузетският технологичен институт (MIT) е най-добрият университет в света, според глобално проучване, цитирано от Би Би Си. След него се нареждат „Харвард” и Кеймбридж” по оценката QS World University Rankings.

В топ 20 на най-добрите висши учебни институции от всички държави се нареждат още University College London (UCL), Imperial College London, „Оксфорд”, „Станфорд”, „Йейл”, Чикагският университет.

Десетата позиция си поделят „Принстън” и Федералният технологичен институт на Цюрих. Следват Университета на Пенсилвания, Колумбийският университет, „Корнел”, „Джонс Хопкинс”, университетите на Единбург и Торонто, които си поделят 17 място, Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne и Кралският колеж в Лондон.

8 от 50-те най-добри университета в света са британски. Завършилите „Кеймбридж” и „Оксфорд” са най-търсени от работодателите, посочва глобално допитване сред  27 000 фирми.

За изготвянето на рейтинга са взети предвид инвестициите на държавите в образование спрямо тези на останалите членки на ОИСР, изследователската дейност на всеки отделен университет, степента на реализация на възпитаниците му, международната образователна стратегия, включваща програми за обучение в чужбина, и качеството на преподавателската дейност.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ