Ключов вот предстои в Италия

Ключов вот предстои в Италия

Парламентът в Италия ще гласува днес бюджета за следващата година, предложен от правителството на премиера Силвио Берлускони. Вотът е ключов насред страховете, че Италия може да стане следващата жертва на дълговата криза в ЕС, отбелязва BBC. Гласуването придоби решаващо значение след като част от досегашните поддръжници на премиера заявиха, че ще оттеглят подкрепата за политиката му.

По време на управлението си Берлускони оцеля след поредица от вотове на доверие. Той заяви, че няма да напусне управленския си пост, но след гласуването днес ще се срещне с коалиционните партньори.

След като бяха разпространени слухове, че ще подаде оставка, в социалната мрежа Facebook той написа "Ще продължим напред. Трябва да бъдем готови за борба".

Предстои среща на финансовите министри на ЕС в Брюксел.

Европа настоява Италия да изпълни отдавна обещаните от правителството болезнени държавни реформи, за да избегне възможната дългова криза. Еврокомисарят по въпросите на икономиката Оли Рен заяви, че иска от Италия отговори за плановете й за реформи до края на тази седмица.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ