Незаконно е оръдия на труда да се използват за протести

 Незаконно е оръдия на труда да се използват за протести

Използването на трактори, тирове, таксита и каквато и да е техника в протести е незаконно. Това заявява в отворено писмо до премиера Борисов и вицепремиера Цветанов собственикът на „ИТА ХОЛД” Величко Александров. В него той аргументира тезата си, че подобен род действия изцяло нарушават законите на България и ЕС и отправя молба първите мъже в държавата да инициират незабавна промяна в нормативната уредба, чрез която да се въведе забрана за използването на оръдия на труда във всякакви публични прояви. Публикуваме текстът на писмото, което бе предоставено на сп. „Мениджър и „Мениджър нюз”.


       УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,

 Следя с тревога развитието на протестните действия на хора от някои сектори в икономиката. Съвсем убедено и с цялата съвест твърдя, че участието на трактори, тирове, таксита и каквато и да е техника в протестите е изцяло незаконно, противоречи на интересите на обществото, нарушава законите на нашата страна и Европейския съюз и по-точно:

1. Никой няма право да въвлича в протест неодушевени обекти в спор, в който две страни изразяват своите позиции. С използването на оръдията на труда се цели мултиплициране на протеста, който може да достигне до непредсказуема ескалация. Не може да се заменят аргументите на правото с аргументите на силовия натиск.

2. С участие на оръдията на труда се осъществява дискриминация на отделните граждани – не може едни членове на обществото да ползват по-големи права , използвайки оръдия на труда, а други да протестират само със своята личност. Всички членове на обществото имат равни права на протест, независимо от своята професия - учители, учени, шивачки, полицаи или зърнопроизводители. Въвличането на оръдията на труда в протести променя изцяло тежестта на вота на отделната личност.

3. Всеки има право на протест и той трябва да се изразява в неучастие в неговата област на работа с пазарни и синдикални средства. Активното въздействие върху останалата част от обществото с оръдията на труда нарушава техните демократични права и ще доведе до хаос.

4. Допускането на част от обществото до протести с оръдия на труда може да доведе до ескалация на използването на специфични инструменти и оборудване като самолети, танкове, бойни оръдия и други, които могат да доведат до терор над останалата част от обществото. 

     УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,

 Моля Ви, да разпоредите незабавна промяна на нормативната уредба и изрична забрана за използване на оръдията на труда във всякакви публични прояви.

Моля Ви, да внесете това предложение и в Европейския парламент и да обогатим с нещо полезно обществения живот в Европа.

----------------------------------------------------------------------------------------------

* Авторът е член на Бизнес консултативния съвет за Югоизточна Европа, член на Управителния съвет на БСК, член на Управителния съвет на БРТПП

 

 

 

 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ