Алианц България и БЧК стартират инициатива за подпомагане на уязвими деца и младежи

Алианц България и БЧК стартират инициатива за подпомагане на уязвими деца и младежи

Алианц България и БЧК стартират инициатива за подпомагане на уязвими деца и младежи

Алианц България стартира нова социална кампания в подкрепа на фонд „Добротворчество“ на Българския младежки Червен кръст. Идеята на благотворителната инициатива е да се подпомогнат деца със специални потребности на възраст между 13 и 18 години и тяхното бъдещо кариерно развитие. Планираните дейности и събития имат за цел да развият потенциала им и да ги ориентират професионално.

Първата активност от инициативата е организирането на летен лагер от областния съвет на БЧК-Кърджали през септември тази година. В рамките на мероприятието 10 деца със специфични потребности и/или от уязвими групи ще участват в специално организирана програма, която ще им помогне да се насочат към подходяща специалност/професия в бъдеще.

В летния лагер ще се включат и служители на Алианц България, които ще разкажат на децата за професията си и ще влязат в ролята на техни мотиватори. Предвидени са и полезни за развитието на младежите дейности на теми като: здравословен начин на живот, първа помощ, управление на стреса, комуникационни умения и др. Kато партньор на олимпийските и параолимпийските игри Алианц е организирал и интересни спортни мероприятия.

През 2023 г. ще бъде организиран още един лагер, в който ще се включат 15 деца, а през 2024-та инициативата ще се надгради чрез поредица от специални събития за кариерно развитие за 60 деца и младежи.

Като социално отговорна компания мисията на Алианц България е да подкрепя уязвимите групи да превъзмогват трудностите и да се чувстват равноправна част от нашето общество.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ