Amazon придобива компания за първични медицински услуги за 3,9 млрд. долара

Amazon придобива компания за първични медицински услуги за 3,9 млрд. долара

Amazon придобива компания за първични медицински услуги за 3,9 млрд. долара

Американската компания Amazon ще придобие One Medical за 18 долара на акция, изцяло в кеш, оценяваща доставчика на първични медицински услуги на приблизително 3,9 млрд. долара, предаде Си Ен Би Си.

Нийл Линдзи, старши вицепрезидент на Amazon Health Services, каза в изявление, че чрез придобиването на One Medical Amazon се надява да преоткрие „здравното изживяване“ – от това как хора си запазват часовете, до начина, по който се извършват прегледите при лекар.

„Виждаме много възможности, както да подобрим качеството на изживяването, така и да върнем хората повече от ценното им време“, каза Линдзи. „Ние обичаме да изобретяваме, за да направим това, което би трябвало да е лесно, по-лесно. Искаме да бъдем една от компаниите, които помагат драстично да подобрим изживяването в здравеопазването през следващите няколко години“, добави той.

Амир Дан Рубин, главен изпълнителен директор на One Medical, от своя страна коментира, че сделката представлява „огромна възможност да направят изживяването в здравеопазването по-достъпно, достъпно и дори приятно за пациенти и доставчици на здравни услуги“.

Акциите на 1Life Healthcare – компанията майка на One Medical, скочиха с близо 70% в предборсовата търговия, след като търговията с тях бе прекратена за кратко след обявяването на сделката. Акциите на Amazon се покачиха с повече от 1%.

One Medical, която дебютира на фондовата борса през 2020 г., управлява мрежа от бутикови практики за първична медицинска помощ и също така предлага набор от телемедицински услуги. Тя има 188 медицински кабинета на 25 пазара и наброява 767 000 членове.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ