Монделийз и Chipita вече са една компания

Монделийз и Chipita вече са една компания

Монделийз и Chipita вече са една компания

Водещият световен производител на сладки изделия Монделийз Интернешънъл обяви окончателното присъединяване на наскоро придобитата Chipita към бизнес структурите си, с което двете компании официално вече са обединени в една.

Придобиването на Chipita беше завършено през януари 2022 г. и ще даде възможност на Монделийз Интернешънъл да предлага широко портфолио от печени продукти за похапване в Европа в отговор на нарастващото потребителско търсене в този сегмент. Към момента продуктите на Chipita достигат до два милиарда потребители в повече от 50 страни, а след придобиването се наблюдава силен растеж в целия бизнес.

С приключването на обединяването с Chipita бизнесът на Монделийз Интернешънъл в Югоизточна Европа ще се състои от Румъния, България, Гърция, Кипър и пазарите от Източноадриатическия регион - Сърбия, Хърватия, Словения, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания, Косово и Северна Македония. Само в тази част на Европа компанията разполага вече с 6 завода - един в Румъния, два в България и три в Гърция.

В новата организационна структура постът на вицепрезидент и управляващ директор за Гърция, Кипър, Румъния, България и пазарите от Източна Адриатика на Монделийз Интернешънъл ще бъде поет от Ивайло Найденов. Той е част от Монделийз Интенешънъл от близо 20 години с дългогодишен опит на пазарите в региона и оглавявавше временния управленски екип на Chipita през последните шест месеца, в които бе извършено и обединяването на компаниите.

Управляващ директор на Монделийз Интернешънъл за България и пазарите от Източна Адриатика ще бъде Марина Хадрович, която е част от компанията от десет години. До момента тя е директор "Европейски износ", където е отговаряла за развитието и изграждането на марките на Монделийз в Европа в партньорство с дистрибутори.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ