Nokia подновява лицензионното споразумение за патенти с Apple

Nokia подновява лицензионното споразумение за патенти с Apple

Nokia заяви, че е подписала ново дългосрочно споразумение за патентен лиценз с Apple, тъй като настоящият лиценз между компаниите изтича в края на 2023 г., предава Ройтерс.

Въпреки че условията на споразумението между компаниите остават поверителни, то обхваща изобретения на Nokia в областта на 5G и други технологии.

Nokia заяви, че ще признае приходите, свързани със споразумението, от януари 2024 г., и то е в съответствие с дългосрочната прогноза на компанията, оповестена през първото тримесечие.

Патентното портфолио на Nokia е изградено на базата на повече от 140 млрд. евро (152,70 млрд. долара), инвестирани в научноизследователска и развойна дейност, и се състои от около 20 000 патента, включително над 5500, обявени за съществени за 5G, заяви финландската компания.

"Споразумението отразява силата на патентното портфолио на Nokia, десетилетните инвестиции в научноизследователска и развойна дейност и приноса към клетъчните стандарти и други технологии", заяви Джени Лукандер, президент на Nokia Technologies.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ