Novartis повишава перспективите и очертава отделянето на Sandoz

Novartis повишава перспективите и очертава отделянето на Sandoz

Фарма гигантът Novartis повиши днес прогнозите си за годишната печалба на фона на силни продажби на лекарства и начерта планираното отделяне и дебют на фондовия пазар на подразделението си за генерични лекарства Sandoz за началото на четвъртото тримесечие, предава Ройтерс.

Швейцарският производител на лекарства обяви, че очаква основният оперативен доход на групата да нарасне с нисък двуцифрен процент през 2023 г. спрямо високия едноцифрен ръст, прогнозиран по-рано.

Акционерите на Novartis ще гласуват предложеното отделяне на Sandoz и пълно отделяне на извънредно общо събрание на 15 септември.

Листване на SIX Swiss Exchange, съчетано с програма за американски депозитарни разписки в Съединените щати, ще последва в началото на четвъртото тримесечие, добавят от компанията. По-рано се предвиждаше отделното вписване да се случи през второто полувреме.

Швейцарската фармацевтична компания също инициира предварително отбелязана програма за обратно изкупуване на акции на стойност до 15 милиарда долара, която трябва да бъде завършена до края на 2025 г., след приключването на предишното обратно изкупуване на акции през юни 2023 г. 

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ