„Образование с бъдеще“ – програмата на SIKO в подкрепа на младите специалисти

„Образование с бъдеще“ – програмата на SIKO в подкрепа на  младите специалисти

„Образование с бъдеще“ – програмата на SIKO в подкрепа на младите специалисти

SIKO е една от сериозните и отговорни фигури на спедиторския пазар у нас. И като такъв компанията реализира различен набор от инициативи и кампании, които от една страна променят бизнеса към по-добро, но от друга, дават възможност за реализация на служителите и извън тясната им професионална експертиза. SIKO провежда програмата „Образование с бъдеще“ в подкрепа на дуалното обучение в България, партинира си с UNICEF България и неправителствената организация "Операция: Плюшено Мече" и застава зад всяка добра идея на своите служители, която цели развиването на бранша и средата, в която живеем.

В началото на настоящата учебна година SIKO стартира програмата си „ Образование с бъдеще“, която дава възможност на ученици от 11 клас да развият знанията и способностите си в сферата на международната спедиция и транспорт. Инициативата се провежда съвместно с V СУ "П. Р. Славейков" в Перник и проекта „Подкрепа за дуалната система на обучение“, който училището реализира с Министерство на образованието и науката (МОН).

„Имаме огромен ангажимент към бъдещите специалисти в областта на спедитицията. И в посока популяризирането на самата професия и това какво точно означава да си спедитор, но и в посока каква възможност за кариерно развитие предлагаме на учениците и студентите, които получават подобно образование. Затова и стартирахме програмата „Образование с бъдеще“, в чието първо издание при нас се обучават Дарина и Виктор, единадесетокласници от V СУ "П. Р. Славейков" в Перник. В основата ѝ е залегнало желанието ни да осигурим подкрепа, от страна на действащите специалисти в сферата. Служителите на SIKO влизат в ролята на ментори и помагат на Дарина и Виктор да наградят подготовката си, като им показват на практика какво е да работиш като спедитор“, споделя Веселина Петева, HR в компанията.

В рамките на програмата „Образование с бъдеще“ двама ученика от V СУ "П. Р. Славейков" от паралелката по професионално обучение „Спедитор-логистик“ прекарват всеки понеделник и вторник по време на учебната година по 7 работни часа в офиса на SIKO, където прилагат усвоените знания от своето образование, но и придобиват безценен практически опит. ‍

Програмата е с продължителност от 2 години и обхваща настоящата и следваща учебни години, като в края на периода учениците от V СУ "П. Р. Славейков" ще могат да започнат и стаж в SIKO, който да им даде възможност за професионално развитие в една от компаниите с ценности и отговорности към транспортния и логистичен пазар у нас.

„В нашия екип едно от най-категоричните доказателства, че сме сплотени и еднакво ангажирани не само към работата си, но и към това да развиваме бранша, е фактът, че всеки дава своя принос в осъществяването на основната ни мисия – да променим средата, в която работим и живеем към по-добро. През 2023 г. стартирахме много нови, но и продължихме вече традиционни за SIKO инициативи. Сред тях са и изцяло благотворителни начинания, като партньорството ни с НПО "Операция: Плюшено Мече", но и такива, които пряко се отразяват на бизнеса и отношенията ни с нашите партньори, каквото бе лансирането на мобилно приложение SIKO App. Всички те са плод на идея и усилия на колеги в компанията.”, разказва още Петева.

Програмата „Образование с бъдеще“ е само част от инициативите, които като идея идват от самите служители в компанията. Партньорството на SIKO с UNICEF България и кампанията „Компания Благодетел“ също е по предложение на служители.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ