Собственик съди Twitter за наем от 3,16 млн. долара на централата в Сан Франциско

Собственик съди Twitter за наем от  3,16 млн. долара на централата в Сан Франциско

Собственик съди Twitter за наем от 3,16 млн. долара на централата в Сан Франциско

Собственикът на сградата, в която се помещава централата на американската компания Twitter Inc. в Сан Франциско, съди компанията за неплащане на наем.

В иска, подаден от компанията SRI Nine Market Square LLC, в съд в Сан Франциско, се твърди, че Twitter е нарушил договора си за наем през декември, като не е платил месечен наем от около 3,4 милиона долара и е получил известие за неизпълнение на договорни задължения на 5 декември. Собственикът на сградата получил дължимата му сума за сметка на кредитна линия, която Twitter използвал като гаранционна такса.

Междувременно компанията „отново наруши своя договор за наем, като не плати месечен наем и допълнителната вноска като част от споразумението през януари 2023 г.“ в размер на около 3,428 милиона долара, се отбелязва в съдебния иск. Компанията SRI Nine Market Square е получила още 266 000 долара от кредитната линия, оставяйки Twitter в момента да дължи на компанията 3,16 милиона долара.

SRI Nine Market Square иска компанията да увеличи лимита на кредита до 10 милиона долара. Това е по условията на споразумението, предвиждащи такава възможност в случай на смяна на ръководството. В края на октомври Twitter беше придобит от милиардера Илон Мъск. В делото се казва, че компанията на Мъск обаче отказва да го направи.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ