Ти Би Ай Инфо става част от Сирма Груп Холдинг

Ти Би Ай Инфо става част от Сирма Груп Холдинг

Ти Би Ай Инфо става част от Сирма Груп Холдинг

Сирма Груп Холдинг придоби 55% от фирмата за разработка и внедряване на технологични решения за управление на бизнеса Ти Би Ай Инфо и дъщерното ѝ дружество Ейч Ар Ем Солюшънс.  С тази сделка Ти Би Ай Инфо става официално част от холдинга.

Ти Би Ай Инфо  АД е консултантска компания от ИТ сектора с дългогодишен опит и присъствие на европейския пазар. Дружеството предлага разработка, внедряване и поддръжка на софтуерни решения за управление на бизнеса, облачни системи и интегрирани мобилни приложения. То е създадено през 2002 г. като дъщерно на  фирма на ПОК Доверие, част от Ти Би Ай Ейч Груп.

След сделката за придобване на Ти Би Ай Ейч Груп от VIENNA INSURANCE GROUP Ти Би Ай Инфо става дъщерно за застрахователната група. През 2012 г. Туинформатикс придобива 80% от компанията, а през 2019 г.  мажоритарният дял от 80% от Туинформатикс е изкупен от мениджмънта, представляван от лицето на изпълнителния директор на Ти Би Ай Инфо Юлиян Маслянков. Миноритарният пакет държи Булстрад Живот.

Ти Би Ай Инфо е единственият сертифициран представител на Creatio за България и ексклузивен представител на Surevyspаrrow за страната. Създател е на собствен чатбот – най-новото поколение софтуер за успешни продажби, маркетинг и обслужване на клиентите.

Ти Би Ай Инфо и нейното дъщерно дружество Ейч Ар Ем Солюшънс са новаторите, разработили  първото легитимно електронно трудово досие sHRedy, с който се дигитализират всички процеси в HR сферата.

Дружеството ще бъде преименувано на Сирма Иншурънс Солюшънс след сделката. Останалите акционери в него са Юлиян Маслянков – с дял от 28%, а останалите акции са разпределени сред дребни инвеститори.

 „С тази сделка ще разширим богатото си портфолио от софтуерни услуги в застрахователния сектор. Вярваме, че това ще отвори пред нас изключително много възможности за развитие и достигане до нови клиенти, както в страната, така и на международно ниво“, смята Цветан Алексиев, изпълнителен директор на Сирма Груп Холдинг.

Холдингът ще насочи усилия си в няколко направления, изтъкна Юлиян Маслянков, който влиза в Съвета на директорите. „Големият ни опит в застраховането, разработването и внедряването на решения за бизнеса ни тласка към следващата крачка -  да предоставим достъп до натрупания над 20 години ноу-хау на всички компании. Целта ни е на базата на no-code платформата Creatio, да излезем със собствен продукт, който таргетира всякакви дружества в индустрията – застрахователни компании, банки, брокери и асистанс компании. Решението, което ще реализираме е изключително гъвкаво и може лесно и ефективно да се внедрява в други компании във всяка една държава, независимо от регулациите”, обясни Маслянков.

Приложението ще носи името „Сирма Иншурънс“ / Sirma Insurance. То бе представено в края на май по време на организираното от Creatio събитие „Дни без код“ в Чикаго, САЩ. Към продукта вече има интерес от големи компании в Гватемала, Дубай, Словакия и Австралия. До края на юли тази година предстои официалното му реализиране за сваляне и лицензиране в официалния пазар за приложения на Creatio - „Creatio Marketlace“.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ