В Япония отново затваря борсата за криптовалута Kraken

В Япония отново затваря борсата за криптовалута Kraken

В Япония отново затваря борсата за криптовалута Kraken

Борсата за криптовалута Kraken ще спре да работи в Япония през януари, според блога на компанията. От 31 януари тя ще спре да предоставя услуги за търговия с криптовалута чрез японското си подразделение Payward Asia и ще бъде дерегистрирана от Японската агенция за финансови услуги.

Това е вторият път, когато Kraken напуска японския пазар. Преди това компанията спря дейността си в страната през 2018 г. - четири години след стартирането си през 2014 г. Kraken стартира отново в Япония през 2020 г. след повторно получаване на регулаторно одобрение.

Компанията нарече решението отново да напусне Япония като част от стратегия за разпределяне на ресурси и инвестиции в области, които са в съответствие с дългосрочния план за развитие на Kraken. В допълнение, собственикът на крипто борсата също цитира „текущите пазарни условия в Япония“ и „слабостта на глобалния пазар на криптовалута“ като причини за напускането.

Клиентите на Kraken в Япония ще могат да изтеглят активите си от сайта до 31 януари във външен виртуален портфейл или да ги получат в национална валута по своите банкови сметки.

От 9 януари японците вече няма да могат да депозират средства в своите сметки в Kraken, но опциите за търговия на платформата ще продължат да функционират за преобразуване на активи.

Kraken е една от най-големите борси за криптовалути в света с крипто търговия на стойност 408,9 милиарда долара на ден, според CoinMarketCap. Заедно с други големи играчи на пазара на криптовалути, Kraken намалява значително разходите напоследък. В края на ноември компанията съкрати 1,1 хил. служители, като по този начин намали персонала с 30%. Kraken подчерта, че тази мярка е необходима, за да се адаптира към настоящите трудни условия на пазара на криптовалута.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ