Yettel е първият телеком в България с престижния сертификат TOP Employer 2023

Yettel е първият телеком в България с престижния сертификат TOP Employer 2023

Yettel е първият телеком в България с престижния сертификат TOP Employer 2023

Yettel България получи престижния световен сертификат Top Employer за високото качество на своите работодателски практики и политики. Компанията е първият телеком в България, заслужил признанието топ работодател от независимата организация Top Employers Institute. Освен пионер в бранша у нас, българското подразделение е и първото в групата на PPF Telecom, получило международното отличие.

Сертифицирането с Top Employer представлява задълбочен и независим одит на работодателските практики в компанията. В продължение на половин година се оценяват HR политиките в шест ключови области, разделени в 20 теми, сред които стратегия за хората, работна среда, привличане на таланти, обучение и развитие, благополучие и други.

При сертификацията си Yettel постига общ резултат от 82,73%. Това е над средното, което сертифицираните телекомуникационни компании в световен план постигат в конкретни области. Телекомът постига максимум резултат от 100% в четири ключови области – стратегия за хората и нейното съответствие с бизнес стратегията, организационна промяна, визия и ценности, етика и интегритет. Над средните за пазара са и резултатите на компанията в области като работна среда, дигитален HR, култура и ценности, многообразие и равнопоставеност на работното място.

"Изключително сме щастливи, че Yettel сe нарежда сред топ работодателите в цял свят. Тази година с Top Employer са сертифицирани общо 16 компании в България. Гордеем се, че сме едни от тях, а още повече, че сме първият телеком в страната и първите в групата на PPF Telecom с това отличие. Сертификатът е признание, че работодателските ни практики са на световно ниво и че в основата им стои грижата за нашите служители, които откриват в Yettel свободата да бъдат себе си и да променят средата със своята работа", коментира Галина Чулева, главен директор „Хора и култура“ в компанията.

"В изключителни времена хората и организациите показват най-доброто от себе си. Доказа го и отличното представяне на тазгодишните компании, сертифицирани по програмата Top Employers 2023. Това са работодатели, които се грижат за благополучието на своите служители и които заедно допринасят за развитието на световния трудов пазар“, заяви Дейвид Плинк, изпълнителен директор на Top Employers Institute.

Допълнително признание за Yettel е и поканата от Top Employers Institute да бъде част от онлайн библиотеката на организацията с иновативни и добри практики от цял свят. В световната платформа българският телеком ще бъде представен с три свои проекта – програмата за хора с различни възможности „Рамо до рамо“, инициативата за обучение и кариерно ориентиране на ученици "Втора смяна" и Digital Office – мобилното приложение за служители, което ги информира за най-важното в компанията и позволява дигитализирането на множество вътрешни процеси.

В Yettel работят над 1900 души от цялата страна. По данни на вътрешно проучване за 2022 г. индексът за ангажираност на служителите и удовлетвореността им с работната среда се равнява на 88 от общо 100 пункта. Сред факторите, които допринасят за това, са разнообразието от допълнителни придобивки и възможностите за развитие, които осигурява компанията. Всяка година телекомът инвестира 100 000 лв. в програмата си за образователни грантове за служители Educational Grants. В допълнение са и редица вътрешни академии, насочени към управление на проекти, работа с данни, презентационни умения, клиентска ориентираност, лидерски умения и много други.

Богато е и портфолиото от придобивки за служителите, подбрани с грижа за тяхното здраве, благополучие и баланс работа-личен живот. Сред най-отличителните са масажи и групови тренировки в офиса, корпоративен психолог, велопарк и автопарк на разположение, еднократна финансова подкрепа при раждане на дете, преференциални цени и атрактивни условия при ползване на различни видове услуги, както и възможността за участие в разнообразни клубове по интереси.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

ЕС ще отпусне 135 милиона долара на Тунис като част от пакта за миграцията
Майкъл Блумбърг очерта план за наследяване на медийната си империя
Дванадесет страни ще имат допълнителни места в следващия Европейски парламент
Цените на зърнените стоки по световните борси се понижават
Доц. Кунчев: За последния месец има 7 пъти нарастване на заболеваемостта от COVID-19
bTV се разделя с Антон Хекимян
Канада обяви помощ за Украйна за около 480 млн. долара
Бойко Борисов: Шансовете на Антон Хекимян са огромни, може да победи на първи тур
Джейми Даймън: Светът може да не е подготвен за най-лошия сценарий с лихвите на Фед
Денков: Пълното ни интегриране в европейските и евроатлантически структури е основна цел за кабинета
Спад на борсите в Европа на фона на повишената доходност на облигациите*
Финансовото министерство предлага връщане на ДДС от 20% за ресторантьорите
Всеки четвърти българин пропуска годишните профилактични прегледи
Обявен за убит руски адмирал участва в заседание на висши военни
Времето: Есента настъпва, ще бъде слънчево и топло
ЕС отново налага глоба от 400 млн. долара на Intel за злоупотреба с пазарна сила