Добрият лидер винаги има време за това

Добрият лидер винаги има време за това

Страхотните лидери непрекъснато жонглират с различни отговорности и задачи, което понякога ги кара да губят представа за времето. Има обаче няколко неща, за които добрите лидери винаги имат време, защото те гарантират ефективността и успеха на тях и техния екип. Ето седем неща, за които великите лидери отделят време всеки ден:

Разширяване на знанията

Великите лидери никога не спират да учат и отделят сериозно време, за да продължат собственото си образование и развитие. Това може да включва четене, посещаване на семинари или търсене на нови преживявания.

Изразяване на признателност

Лидер, който отделя време, за да покаже признателност към членовете на своя екип, създава положителна работна среда, в която хората се чувстват мотивирани и ангажирани. Това може да стане чрез устна или писмена похвала.

Управление на наличността

Страхотните лидери са достъпни и на разположение за своя екип. Това означава да отделите време за индивидуални разговори или екипни срещи и да бъдете на разположение за импровизирани дискусии, когато е необходимо.

Култивиране на добри взаимоотношения

Добрите взаимоотношения са в основата на всеки успешен екип и великите лидери отделят време, за да развият и подхранват тези връзки. Това може да включва срещи за обяд или кафе с членове на екипа или просто отделяне на време, за да ги опознаете на лично ниво.

Укрепване на комуникацията

Ефективната комуникация е от съществено значение за всеки ръководител, а великите лидери отделят време да поддържат контакт със своя екип и с всички заинтересовани страни. Това може да включва редовни срещи с екипа, имейли или дори просто разговори с членовете на екипа поотделно.

Овластяване на хората

Страхотните лидери дават възможност на членовете на своя екип да успеят, като им предоставят инструментите и ресурсите, от които се нуждаят, и като предоставят насоки и подкрепа, когато е необходимо. Това означава да отделите време да изслушате техните идеи и опасения и да предложите конструктивна обратна връзка и насоки.

Даване на пример

Великите лидери водят чрез пример и отделят време, за да моделират поведението и ценностите, които искат техният екип да възприеме. Това може да включва отделяне на време за работа по проекти заедно с членовете на екипа или просто идване на работа навреме и спазване на поети ангажименти.

Отделяйки време за тези седем неща, великите лидери могат да гарантират, че са ефективни и успешни в ролята си и че екипът им е мотивиран и вдъхновен да успее.

…………………………………

Лоли Даскал, президент и изпълнителен директор на консултантската фирма Lead From Within, в своя блог.

Превод и редакция: Георги Георгиев

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ