Агент на ФБР ще работи в ГДБОП

Агент на ФБР ще работи в ГДБОП

Агент на ФБР ще работи в ГДБОП

Двустранното сътрудничество между ФБР и МВР е по-добро от всякога, заяви директора на ФБР Робърт Мълър по време на среща с министър Цветан Цветанов, съобщават от пресцентъра на МВР.

Според шефа на Федералното бюро по разследване волята за борба на българското правителство срещу корупцията във всичките й форми заслужава високо уважение. В тази връзка той е заявил, че България може да разчита на всякакъв вид подкрепа в тази област.

Именно поради тази причина ръководството на ФБР е взело решение да изпрати свой агент у нас. Той ще работи ежедневно заедно със служители от сектор „Компютърни престъпления” към ГДБОП – МВР по предотвратяването на престъпления, свързани с разпространение на детска порнография, кражба на самоличност и лични данни, финансови измами по интернет и др.

По време на срещата си с българската делегация директорът на ФБР е потвърдил поканата на министър Цветанов от миналата година за визита у нас и е посочил, че планира да посети България през първата половина на идния месец. Той е уверен, че неговото посещение ще затвърди още повече добрите нива на двустранно сътрудничество.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ