Днес е най-щастливият ден в годината

Днес е най-щастливият ден в годината

Днес е най-щастливият ден в годината

Днешният ден е най-щастливият в годината. Това е установил по математически път уелски психолог, бивш преподавател в университета в Кардиф. До заключението той стигнал, като използвал математическа формула, за да изчисли, че нещата, които ни карат да се чувстваме добре - топли вечери, цъфтящи цветя, очакване на ваканцията и приятни спомени от летата през детството, достигат своя връх именно на днешния ден. Като взел под внимание изброените компоненти на усещането за щастие д-р Клиф Арнол създал следната формула: O + (N x S) + Cpm/T + He.

Когато стойността на излизането навън (O) се прибави към природата (N), умножена по социалните връзки (S), плюс спомените от лятото през детството (Cpm), разделени на температурата (T), плюс вълнението от почивката (He), се оказва, че третият петък от месец юни е оптималният ден за най-голямо щастие.

“Третият петък от юни се оказва най-щастливият ден, защото факторите, определящи щастието, като топлите летни вечери, по-честото събиране с приятели и вълнението от идващата ваканция, достигат своя връх“, отбелязва д-р Арнол. Във вихъра на световната криза той съветва хората да се съсредоточат повече върху щастието, отколкото върху материалните придобивки.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ