Един от най-страхотните офиси в света

Един от най-страхотните офиси в света

„Най-невероятното място за работа в света: Офис, който прилича на гигантска площадка за детска игра!” Така определят авторите в британския вестник „Дейли Мейл” нообичайния, впечатляващ офис на американската компания Davison в Питсбърг, Пенсилвания.

Фирмата се занимава с развитие на иновативни продукти и обслужва големи американски марки като Wal-Mart, Target, FAO Schwartz, J.C. Penney. Работните пространства в новия й офис са декорирани с цветни предмети като къщички, езерца, гигантски близалки, цветя, зеленина. Масите за бизнес срещи са разположени "на палубата" на голямо корабче. Красив водопад скрива тайно помещение за заседания. Стая за срещи има и в голямата къща, подобна на тази на Баба Яга. 

Идеята на цялата нетрадиционна среда е да вдъхнови големите умове и да ги накара да родят нови, плодотворни идеи, казват от компанията. Всяка година средно 2500 иновативни продукти са създавани от 250-те й служители. Поради спецификата на бизнеса ръководството е решило, че екипите му заслужават и трябва да работят "в по-цветна обстановка".

"Творческата употреба на пространството мотивира и вдъхновява креативност сред служителите”, твърди изобретателят и основател на компанията Джордж Дейвисън. Той казва, че държи да не се чувства "застоял или отегчен" пред монитора на компютъра си, докато работи.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ