Защо някои хора изглеждат компетентни без да казват и дума

Защо някои хора изглеждат компетентни без да казват и дума

С тази статия няма да ви кажем нещо ново, само ще припомним това, което всички знаем, но забравяме - външният вид е много важно помощно средство в подкрепа на умствения багаж. Колкото и високо да е нивото ни на експертност, информацията, която изговаряме, може да се обезцени, ако не е поднесена от добре изглеждащ, спретнат човек. Някои хора  изглеждат компетентни, просто защото са усвоили отличителните белези за това. 

Американският сайт Business Insider се спира на темата и посочва няколко признака, които обясняват защо определени хора изглеждат компетентни, без да казват и дума. Отличителните черти са следните: 

  • Облечени са добре и така, че да стимулират доверието.

Всеки знае: когато изглеждаме добре, се чувстваме добре. Човекът, който се грижи за външния си вид и се старае да бъде спретнат всеки ден, стимулира личното излъчване, заради което другите му гласуват доверие. Външното представяне пред другите не бива да се пренебрегва, колкото и да сме заети. То е важно качество за собствената репутация и бизнеса. Да влагаме средства и усилия във външния си вид не е суета, а добра инвестиция, смятат мнозина. Защото това ни помага да бъдем по-щастливи и уверени в себе си. 

  • Тези хора изпращат правилното съобщение.

Отново става дума за облекло, както и за аксесоарите и тяхното съчетаване. Отнема време да помислим за тези неща, но си струва. Това също е инвестиция в себе си. Има небрежно облекло, което е добре подбрано, а има и прекалено небрежно, което е липса на вкус. 

  • Външният вид е приоритет.

Това е сред водещите причини някои хора да ни изглеждат изключително надеждни, преди да сме разговаряли с тях. Съвет: Наблюдавайте реакциите на аудиторията си. Може да експериментирате с различни съчетания. При презентирана на идеи в бизнес среда, обикновено традиционният избор на костюма - сако и панталон, е възможно най-добър. В същото време е важно да помним, че в каквото и да сме облечени, трябва да ни е удобно. 

Осигурете каквото е възможно от личния си бюджет за външния вид. Това правят тези, които печелят доверие, без да са казали и дума. Имайте предвид още, че детайлите могат да подсилят присъствието. Аксесоарите правят разликата между този, който просто облича нещо и този, който държи на себе си. Сред тях и за дамите, и за мъжете са важни часовникът, личната химикалка. Конкретно за жените имат значение, разбира се, обувките, чантата, бижутата.

Поддържайте стила си прост, изчистен и класически. Не забравяйте, че човекът, който се облича като професионалист, е третиран по-професионално. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ