Маркетинг

Реклама

|

ПР и събития

|

Знаете ли на каква възглавница да спите?

Знаете ли на каква възглавница да спите?

Сигурно си мислите, че тайната на добрия сън е удобният матрак (който наистина е важен), но възглавницата, на която полагате уморената си глава, е от не по-малко значение. На всички се е случвало да се будят със схванат врат, недоспали и уморени, въпреки че уж са си взели препоръчителните осем часа покой. Всичко това най-вероятно се дължи на възглавницата, която използвате, и затова е добре да знаем повече за тази любима спътница на вълшебните сънища.

Добрата възглавница трябва да подкрепя не само главата, но и врата ви. Още в магазина може да проверите дали тя ще ви служи правилно – намачкайте я и вижте дали лесно губи формата и пухкавостта си.

Без значение дали е пълна с пух или със свръхмодерни влакна, трябва винаги да следите за следните основни параметри, които ще ви осигурят спокоен сън и повече енергия през деня.

Познавайте пълнежа. Най-често той се състои от птичи пух, синтетични (полиестерни) влакна или дунапрен. Възглавниците от естествен гъши пух са най-дълготрайни и изключително удобни, така че за тях си струва да се дадат дори малко повече пари. По-приятни за джоба са синтетичните възглавници, които освен това са и хипоалергенни и се перат безпроблемно в пералня. Възглавниците с „помнещ” формата на главата ви пълнеж са отлични за подкрепа на врата, но задържат топлина и ще ви накарат да се потите повече през нощта.

Оценете пухкавостта. Колкото по-пухкава (обемна) е една възглавница, толкова по-дълго трае. Допълнителен плюс е това, че тя позволява по-добра циркулация на въздуха, което е полезно за добрия сън. Сплесканата възглавница не може повече да задържа въздух и губи качествата си да поддържа адекватно главата ви. Как да тествате пухкавостта ли? Сгънете възглавницата на две и вижте дали се разгъва сама и колко бързо; друг вариант е да я гушнете и да видите дали после бързо добива първоначалната си форма. Ако не го прави, потърсете незабавно нова възглавница.

Позата също е важна. Всеки от нас предпочита да спи в различна поза, затова и някои магазини предлагат различни по структура възглавници за различните навици. Ако спите по гръб, възглавницата трябва да е по-пухкава и да повдига главата и брадичката ви, за да не хъркате и да дишате по-свободно. Ако спите по корем, ви трябва ниска и мека възглавница, която да позволи на гръбнака да не се изкривява и да почива в естествената си позиция. Любителите на съня настрани се нуждаят от висока и твърда подпора. В случая са най-подходящи анатомичните възглавници.

Следвайте тези съвети, не затопляйте прекалено спалнята, не яжте непосредствено преди сън и ще видите, че скоро ще започнете да се будите по-отпочинали и заредени с енергия и настроение за новия ден!

По материали от Huffington Post

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ