Какво да подарим на бизнесмен или инвеститор: 15 оригинални идеи

Антикварният борсов рафт

За мнозина, избирането на коледни и новогодишни подаръци – това стресиращо преживяване - е единствения минус на празничния сезон. Да откриеш оригинален и полезен дар за хората, които обичаш е трудна задача. А когато трябва да бъде изненадан човек с възможности – бизнесмен, предприемач, инвеститор, целта изглежда направо непостижима.

Но, няма място за паника. На помощ идва Business Insider със специален списък с идеи за подаръци за представителите на деловия свят, които отговарят на двата най-важни критерия – да са оригинални и с цени, по избор и според възможностите.

Антикварен борсов рафт Dow Jones

Преди много години, когато Yahoo! Finance още не е съществувал, хората научавали борсовите котировки чрез специален апарат, разположен на малък дървен рафт. Сега антиката се смята за оригинален аксесоар към интериора на всеки престижен шефски офис.

Цена: от $500 до $800 на аукцион, но в еBay може да се намери и много по-изгодно

"Интелигентният инвеститор"

Авторът, Бенджамин Греъм е смятан за бащата на анализа на ценни книжа и инвестирането в стойност. Бил е преподавател на Уорън Бъфет в Колумбийския университет, а предговорът на книгата е написан от самия Бъфет, който наричя Греъм „Моят учител и инвеститор №1”.

Цена: $16.

Борсов телеграфен апарат Edison

Това е още една антика с висока стойност, масово използвана от инвеститорите много преди да се появи компютъра  и интернет. Томас Едисън изобретява през 1870 г. първият телеграфен апарат за предаване на борсовите котировки на акции. Информацията се е отпечатвала на хартиена лента чрез перфориране, а самият апарат стоял на рафта, за който стана дума по-горе

Цена: от $500 до $7000. на аукциони

Дървото на парите

Известно още като Money Tree, популярното му наименование на български е Кръглолистно ленивче. Непридирчивото растение, за което се смята, че носи късмет е подходяща украса за всеки офис.

 

Калкулатор НР 12 С

Е, изглежда малко старомодно, но е легенда.

Цена: $52.

 

Играчка “Лудият бик”

Не е тайна, че борсовата търговия е изключително стресово занимание. Не малко емоции предизвиква и тв предаването „Луди пари” с водещ Джим Крамър по CNBC. Популярното шоу си има и фирмена играчка“Лудият бик”, която е отлична идея за подарък, зареждащ с настроение.

Цена: $6.

 

Абонамент за бюлетина Breakfast With Dave

Дейвид Розенберг е един от малкото икономисти, успели да предскажат глобалната финансова криза от 2008 г. Той публикува ежедневен бюлетин Breakfast With Dave със свои анализи и прогнози за финансовите пазари. Бюлетинът включва и обзор на най-важните статии в New York Times, Wall Street Journal и Financial Times.

Цена: $1000

Абонамент за Estimize

Това е сайт с прогнози на независими анализатори, (както от средите на трейдърите, така и от отсрещния лагер) с резултатите от търговията на фондовите пазари. Точността на Estimize често е по-прецизна от тази на Wall Street Journal.

Цена: $1000 на месец

Исторически постер на S&P

Ключови събития в икономическата история на света и САЩ за периода от 1928 до 2010 г. са побрани на този уникален постер – хрумване на международната кредитна агенция S&P.

Цена: $20

“Ирационалното изобилие”

В първото издание на “Иррационалното изобилие” Робърт Шилер предсказа цикличността на т.нар. „балонени пазари” и техните различни проявления. Във второто описа бъдещият балон на пазара на недвижими имоти. А през тази година получи Нобелова награда за икономика.

Цена: $10

Абонамент за ValueLine

ValueLine предлага различни статистики, прогнози и други новини от финансовите пазари.

Цена: $598

Френска преса за кафе

Добре приготвеното кафе е неотменна част от деловото ежедневие. Разбира се, може да се заложи на маркова кафеваркаа, но далеч по-шик е да се подари френска преса за ароматната напитка. Носи й се славата, че е най-доброто средство за приготвяне на ексклузивни и гурме кафета

Цена: Много добри модели у нас варират на цена около 50 лв.

Медна статуетка на бик

Но само ако е точно копие на световноизвестния оригинал на Уолстрийт.

Цена: $65

Билет за събранието на акционерите в Berkshire Hathaway

Веднъж в годината Омаха се превръща в магнит за туристи. На 4 май, 2014 г. там ще се състои ежегодното събрание на акционерите в компанията на Уорън Бъфет Berkshire Hathaway. За участие в него е достатъчно да се купи една акция на компанията.

Цена: акция на Berkshire Hathaway - $174 хил.

Терминалът Bloomberg

Ключов за професионалните инвеститори инструмент, който позволява да се получава информация в реално време от фондовите пазари и най-актуалните финансови новини.

Цена за годишен абонамент: $24 хил.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ