Лилиян Бетанкур продаде острова си на Сейшелите

Лилиян Бетанкур продаде острова си на Сейшелите

Лилиян Бетанкур продаде острова си на Сейшелите

Наследницата на L'Oreal Лилиан Бетанкур е продала остров нейна собственост на Сейшелите в разгара на скандал с укриване на данъци, съобщи ВВC като се позова на информация от правителството на островната верига. Г-жа Бетанкур е продала остров Д’Арос за 60 млн. долара след като го купи през 1998 г. за 18 млн. Тя също се е съгласила да плати 8 млн. долара забавени данъци за острова.

Покупката на острова излезе наяве през 2010 г., когато г-жа Бетанкур е била разследвана от френските данъчни власти. 89-годишната наследница сега се завръща в светлината на прожекторите заради обвинения, че тя е направила незаконни дарения за предизборната кампания на бившия френски президент Никола Саркози. Къщата на г-н Саркози беше претърсена преди един месец като част от полицейското разследване.

Бетанкур е продала острова на фирма, свързана с фондацията на Швейцария за опазване на моретата. В изявление на своя уебсайт, "Спасете нашите морета” заявява, че се е съгласила да управлява островите, които са дом за редки костенурки. Компанията твърди, че ще "предприеме всичко, което е необходимо за защита на това уникално парче земя в света, както и че ще запази екологичното наследство на тази изключителна група от острови.

Собствеността на остров Д’Арос беше разкрита през 2010 г., когато медиите заявиха, че Бетанкур не е декларирала покупката пред френските власти.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ