Международен ден на хумуса – любопитни факти

Не се нуждаем от специален празник, за да отпразнуваме нещо вкусно и популярно, но деня на хумуса, заслужава да се спомене, защото се е превърнал в една голяма ПР инициатива. То е ежегодно събитие, което се отбелязва на 13 май и е организирано от Бен Ланг и Мириам Йънг на един маратон в Тел Авив през 2012г., съобщават от foodpanda.
На този ден се насърчават хората да ядат хумус, сутрин, обед и вечер, да организират или участват в събития, организирани по повод този ден. В последните години този празник е бил отбелязван от стотици хиляди хора, които споделиха в социалните си профили снимки от различни краища на света как ядат хумус.
Ето и няколко любопитни факти за хумуса.
- Хумусът е много популярна храна в Близкия Изток
- Съдържа манган, който се бори със свободните радикали
- Съдържа фолиева киселина
- Основната съставка е нахутът, който е с високо съдържание на протеини
- От друга страна, съдържа тахан, който представлява паста от сусам
- Нахутът не съдържа холестерол и е хит сред вегетарианците
- Съдържа Омега 3, желязо, мед, аминокиселини
- Консумацията на нахут и хумус сред жени, дава на организма 52% повече фибри, 13% полиненаситени мазнини и 20% по-малко захари, в сравнение с други хора
- Талията на феновете на тази рязадка е 8% по-малко от на другите хора.
- Подходящ е за диабетици
Ключови думи
ОЩЕ ОТ КАТЕГОРИЯТА
|
|
Коментари
Няма въведени кометари.