Маркетинг

Реклама

|

ПР и събития

|

Началото на анимационните герои (из "Книга на началата")

Началото на анимационните герои (из "Книга на началата")

Г-н Магу (първо име Куинси) се появява за първи път през 1949 г. в анимационния филм „Рагтай Мечка”. През 1997 г. главната роля в игралния филм „Г-н Магу” се изпълнява от Лесли Нилсен. Най-известният анимационен герой Мики Маус се появява за първи път през 1928г. във филма „Параходът Уили”.

Уолт Дисни се връщал с влака към студиото си в Калифорния, след като загубил нюйоркските си спонсори. Те му отказали финансова подкрепа и си поискали обратно „Заека Осуалд”, герой, върху който имали авторско право. За да запълни времето на дългото пътуване , Дисни скицирал нов анимационен герой, заек, но после го променил на мишка и го нарекъл Мортимър. Жена му го прекръстила на Мики Маус.

Мини Маус, сестрата на Мики също се появява за първи път в „Парахода Уили”. Плуто е въведен през 1930 г. в „Затворници”. Гуфи излиза на екран през 1932 г. в „Преследването на Мики”. Патока Доналд дебютира през 1934 г. в „Мъдрата кокошчица”. Бамби от книгата на Феликс Солтън от 1928 г. започва филмовата си кариера през 1942 г. Малкият Абнър е нарисуван от Ал Кап през 1940 г., а комиксът за Анди Кап е публикуван за първи път в северните издания на „Дейли Мирър” през 1957 г.

Кап е създаден от Рег Смайт, който започнал кариерата си на художник на комикси в списанията в Кайро, докато служел в Египет по време на Втората световна война. „Анди Кап” е препечатан в 1400 вестника по целия свят и видян от 175 млн. души.

Из "Книга за началата". Книгата може да бъде поръчана от електронния магазин на сп. Мениджър - тук. Специално за вас тя е на промоционална цена от 6 лв.

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

На днешната дата, 24 март. Имен ден празнуват Зарко, Захари, Захарина, Хари
Ще има ли великденски добавки за пенсионерите става ясно на 28 март
Прогноза: Лихвите по ипотеките ще растат през 2023 г., цените на имотите ще се успокоят
Инвеститор прогнозира спад с 50% на S&P 500 и болезнена рецесия в САЩ при спукване на „супербалон“
"Ел Би Булгарикум" и японската "Мейджи" създават съвместен научен център за млечни продукти
Клиенти обвиняват JPMorgan в продажба на ценности за 10 млн. долара
Киев: Руският щурм срещу Бахмут губи сила, скоро ще започне контраофанзива
По-убедителни и харизматични в две стъпки