Това ли са най-красивите лица на планетата?

Това ли са най-красивите лица на планетата?

Това ли са най-красивите лица на планетата?

Благодарение на полицейски софтуер за скициране на портрети, учени създадоха модели на идеалите за мъжка и женска красота, съобщава британският вестник Telegraph.

Крайните изображения са плод на двумесечно проучване, за което голям брой участници са били помолени да изобразят своите лични предпочитания посредством EFIT-V PhotoFit софтуера, използван от британските органи на реда. Компютърната програма взема предвид плътността на устните, дължината и ширината на носа и линията на челото.   

Резултатите били оценени по атрактивност от други 100 души. Така учените съставили двата най-ярки примера за мъжка и женска красота. 

Ръководителят на проекта, д-р Крис Сoломан, световен експерт по лицева конструкция, казва, че проучването, поръчано от Samsung по случай излизането на новия Galaxy S6, разкрива „някои интересни особености за представите на британци за красотата”. 

„Важно е да отбележим, че тези два модела са отражение на идеалите за красота на британските граждани. В Азия или Африка, те биха изглеждали доста по-различно”. 

Соломан казва, че проучването посочва някои интригуващи различия между мъжката и женската представи за привлекателност.

„Когато става въпрос за атрактивността у силния пол, жените ценят доста по-женствени черти – по-меки челюсти, по-слаби лица, по-плътни устни, гладко избръснати, – отколкото мъжете.


Идеалът за мъжка красота според дамите

Освен това е интересно, че дамите смятат плътните устни, слабите лица, големите очи и високите скули у жените за по-атрактивни, отколкото господата.”


Представата на дамите за идеалната жена

 


Представите на господата за привлекателен мъж

Проучването обръща внимание и на знаменитостите, които се доближават максимално до двата идеала за мъжка и женска красота. Победителите са Натали Портман и Дейвид Ганди, а след тях се нареждат Скарлет Йохансон и Крис Хемсуърт. 

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ