Маркетинг

Реклама

|

ПР и събития

|

(Не)очаквана ваканция

(Не)очаквана ваканция

(Не)очаквана ваканция

Проверена истина е, че големият процент от работещото население на тази планета (да не се бърка с работното такова, което е една съвсем, ама съвсем мъничка част от предното), започва да планира следващата си годишна отпуска някъде към последните питиета в края на предишната. Плановете са си планове, но дали година след като сме решили най-накрая да се усамотим поне за една безнервна седмица с любимото същество на произволно избран плаж няма да ни се наложи да присъстваме на най-важната среща с потенциалния Голям Клиент? Всичко е относително в тази луда Вселена с извратено чувство за хумор, но и кристалната топка на Великия класификатор не е за изхвърляне. На вниманието ви предлагаме осем хитови ваканционни програми, изготвени специално за вас не без помощта на изпитаната народна рецепта „Кажи ми как почиваш, за да ти кажа какво работиш”:

 

План „Нео-хипи”

Целева група – без значение дали сте от криейтив-средите или от хамалите на Централна гара, за вас лятото означава само едно – фестивали, партита, планина, море, а после пак същото, но в обратен ред. За вас е важно да не спирате на едно място, смесвайки се по пътя с възможно най-много и различни хора за краткия отрязък от време, какъвто накрая неминуемо се оказват двете седмици.

Ще си починете ли? – „Човек, ненормално лято! Ненормално лято, човек! Видях извънземни в Триград, пясъка в ушите си го носим от Каварна, а на Зигет в Будапеща пък направо тотално издивях, черпи едно голямо кафе лате да се освестим!”

 

План „Гларус”

Целева група – мениджъри-естети, за които думата „контакт” е с преобладаващо латексова семантика. И в чайната на Банско, и в шезлонга на Лозенец загарът ви е подчертан от марковите цайси и изтърканите, но все така вършещи работа лафове от времето, когато баща ви е впечатлявал нимфите от Варшавския договор. Физиката ви е поне близко до перфектната, а мисията – поне петима представители на противоположния пол да капитулират пред неоспоримите ви достойнства (дамския формат е „Чайка” и е малко по-разголен).

Ще си починете ли? – „Принципно да, само да не вземат да ми се лигавят с разни приказки за деца и сватби, че много се изнервям.”

 

План „Ю Ес Ей Тудей”

Целева група – студенти, решени да се срещнат лице в лице със страната на неограничените възможности. Дотук добре, дано да сме взели предварително всичките изпити, обаче, че вече май и правата се губят лесно и когато сняг забръска ще я търсим стипендията...

Ще си починете ли? – „Да бе, супервайзърката в тоя хотел в Колорадо беше цербер направо. Добре поне, че спестих за лаптоп и барабани, а и забих това-онова.”

 

План „Във въздуха”

Целева група – представители на онази клета групировка- жертви на тъй модната обсесия, известна като „евтини полети”. Запазили сте си билети за четири дестинации още от миналата година и сте твърдо решени за две седмици да стъпите на поне три континента. Със сигурност работите пред монитор и дебнете постоянно в нета за оферти, истински деца на Жул Верн в информационната епоха.

Ще си починете ли? – „За мен не е такъв проблем сънят по време на полет, какъвто е по време на закъснял полет. В чакалните на „Да Винчи” седалките не са толкова удобни, колкото изглеждат на пръв поглед.”

 

План „Селски туризъм”

Целева група – Длъжници на мама и на тате, които ви купиха боксониера в Града или просто свръхстресирани административни служители, които пищят от ужас при всяко иззвъняване на телефона. Така и така е дошло време я за затягане на покрива, я за основно почистване на двора на семейната хасиенда, давайте!

Ще си починете ли? – „Ако искаш ми вярвай, бебе съм. Чисто нов човек. И почвам да се замислям... о-о, хиляда мейла във „входящи”, ужас, почвам ги веднага!”

 

План „Монте Карло”

Целева група – яхтсмени на свободна практика, звезди или просто добре облечени бизнесмени, както и половинките им. Блясъкът на Княжеството е точно за вас и себеподобните ви – докато се надувате в кафето, на съседната маса „Ю-Ту” си пият „Перие”-то, а ей там Наоми пак мята чаши по някого, лудетината...

Ще си починете ли? – „Аз това работя, подай ми „Дом Периньон”-а и черния хайвер, бейби.”

 

План „Офис-релакс”

Целева група – тарикати по рождение, решили да останат в службата в разгара на сезона. Защо са най-хитрите ли? Защото поне за две седмици ще имат спокойствието и времето да се подредят и свършат в пъти повече работа с пъти по-малко усилия. Паркиране с избор, „Овча Купел”- „Младост-4” за под половин час, нека им е зле. После ще хванат и ниските цени по морето, изобщо...

Ще си починете ли? – „Като стой та гледай: който се смее последен, най-му е смешно! Септември ще бъде май.”

 

Ако все пак ваканцията ви няма да премине под знака на горните, то вие най-вероятно сте от онази рядка порода, която не планира. Спокойно можем да обявим шансовете ви като равни, 50/50: или ще изкарате една вълнуваща, непредвидена и запомняща се отпуска, или просто ще изгърмите така ценните петнадесет патрона от календарните ви запаси нахалос. Приятна почивка!

 

Иван Хадживеликов

 

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ