Продават уникален британски дом, изолиран върху скала

Продават уникален британски дом, изолиран върху скала

Продават уникален британски дом, изолиран върху скала

Уникална британска къща, разположена на върха на голяма скала на плаж пред морето се продава за внушителната сума от почти 1 млн. лири, съобщи „Дейли Мейл“. Видът на постройката сред растителност върху високата скала е впечатляващ. До мястото се стига само чрез специално изграден за частните собственици, висящ мост.

Къщата с три спални е построена на върха на някогашния остров Тоуан на брега на Нюкуей, Корнуел, през 30-те години на 20 век. Тогава, заради приливите, тя е била напълно заобиколена от вода, с морски хоризонт от 360 градуса. След това водата се е отдръпнала и някогашното морско дъно сега е плаж. Ето защо купувачът на имота ще може да наблюдава Слънцето от него през целия ден.

Собствениците лорд и лейди Лонг ще се местят след десетилетие в този уникален имот в Корнуел, защото твърдят, че са станали твърде стари, за да се придвижват по моста. Продават имота от две години и вече са снижили първоначално исканата цена с повече от четвърт милион лири. 83-годишният лорд Лонг отбелязва, че това е едно от най-невероятните места на земята. Той и съпругата му купуват къщата за 500 хил. лири през 2001 г. Сега, за четвърти път в историята си тя ще промени собствениците си.

Освен видът й отвън, интериорът й също спира дъха. Чайна зала и тераси с уникална гледка се откриват пред посетителя.

Този дом е идеален за злодей от филмите за Джеймс Бонд, заеобиколен от вода, с един единствен начин да се стигне до него – по висящия мост, разположен на 30 метра височина, коментират британските автори. Мостът до някогашния остров е построен през 1901 г. и е единственият частен мост, предложен за продан във Великобритания.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ