Проучване: Любимите дрехи застояват в коша за пране

Проучване: Любимите дрехи застояват в коша за пране

Проучване: Любимите дрехи застояват в коша за пране

9 от 10 европейци ползват пералната машина у дома поне веднъж седмично. Оказва се обаче, че прането не винаги е толкова ясно и просто домакинско задължение, става ясно от любопитно проучване на Samsung.

Дрехите на една трета от хората в Европа застояват неизпрани в коша, тъй като собствениците им не са сигурни как точно се перат и как правилно да се грижат за тях. По същата причина любимите дрехи на голяма част от участниците в проучването застояват в коша за пране и никога няма да бъдат носени отново.

Проучването на Samsung – Samsung Laundry Report*, показа още, че над половината от европейците, които са имали случай да повредят свои дрехи след изпиране в пералнята, сега избягват прането, като едно от 10 семейства оценява подобни увреждания на дрехите на 120 евро годишно. Причината за подобни проблеми може да се дължи на неразбиране на множеството програми на пералните при средно използване на едва две програми седмично (при наличие на 13 възможни опции) – изпиране на 40°С (66%) и бърза програма (57%).

„ Много хора се затрудняват от големия брой програми на своята перална машина и не знаят коя точно да изберат. Така стигат до навика да ползват основно една или две от наличните програми. Това означава, че някои специални дрехи никога не се перат, а други се увреждат по една или друга причина.”, обяснява Люк Мансфийлд, ръководител на отдела за иновации на Samsung

Проучването Samsung Laundry Report показва, че европейците инвестират немалко средства за своя гардероб, но често са объркани за това как най-ефективно да се грижат за дрехите си. В резултат на изследването отделът за иновации на компанията е разработил нов модел пералня - WW9000, оборудвана с лесен и интуитивен сензорен екран, който позволява да се избират много бързо различни програми, цикли, скорости и други елементи на изпирането. Предвидена е дори функция Auto Optimal Wash, при която пералнята сама си задава нужните настройки само с едно докосване на бутона за саморегулация и старт.  При този вариант четири сензора отчитат необходимата информация като тегло и замърсеност. Въз основа на тази информация определят оптималната програма на работа, намалявайки риска от увреждане на дрехите.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ