Семейното щастие е скрито в теглото на жената

Семейното щастие е скрито в теглото на жената

Тайната на здравото семейство е в разликата между килограмите на мъжа и жената. Това твърдят учени от университета Тенеси, които изведоха новата формула за дълъг и щастлив съвместен живот. Отговорността за опазването на брака всъщност се пада най-вече на жената – колкото по-дълго успее да запази стройна фигура и по-ниско тегло от това на мъжа, толкова по-голям е шансът за безоблачно съжителство, твърдят те, цитирани от „Дейли Телеграф”.

Американските специалисти посветили на темата за семейното щастие четиригодишно изследване, в които включили 169 семейни двойки, в които и двамата съпрузи са на възраст до 35 години. От тях се искало на всеки 6 месеца да отчитат личното си усещане за семейно щастие и показателите на кантара. Изданието не уточнява по каква скала точно е измервано щастието.

При обобщаването на данните станало ясно, че двойките, в които жените трайно остават по-леки от мъжете са в по-хармонични отношения от тези, които са в обратната ситуация.

Специалисти по семейни отношения обаче обявиха работата на изследователския екип за „неуместна” и дори, в известен смисъл, дискриминираща. Килограмите не могат да бъдат определящ фактор в отношенията между хората, контрираха те.

 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ