Сушените плодове отключват алергии

Сушените плодове отключват алергии

Сушените плодове, скаридите и прасковите са сред храните, които ни застрашават най-много от алергични реакции. Това показват данните от проучване, проведено в Испания. „Западният начин на живот”, приемането на антибиотици още от ранна детска възраст и консумирането на готови храни значително увеличават опасността от развиване на алергии, смятат специалистите.

Над 30% от хората страдат от различни форми на болестта като уртикария, или задух, което в някои случаи е животозастрашаващо. Експертите подчертават необходимостта от по-голяма просвета на населението в тази насока, за да са наясно хората какво може да отключи алергия и как да се предпазват.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

„Гугъл“ и „Епъл“ предупреждават служители с работни визи да избягват пътувания в чужбина
Шести блок на АЕЦ „Козлодуй“ ще бъде спрян ден по-рано от планираното
Главният изпълнителен директор на „Стелантис“ критикува ревизирания климатичен план на ЕС
Кметът на Берлин: Полицията в Берлин ще действа решително срещу нарушителите на реда по време на новогодишните празненства
През 2025 година изкуственият интелект ще изхвърли емисии въглероден диоксид колкото цял Ню Йорк
Израелският президент призова за глобална борба с антисемитизма
Ето защо директната поща заслужава да е част от маркетинговата ви стратегия
САЩ задържаха още един петролен танкер край Венецуела