Сушените плодове отключват алергии

Сушените плодове отключват алергии

Сушените плодове, скаридите и прасковите са сред храните, които ни застрашават най-много от алергични реакции. Това показват данните от проучване, проведено в Испания. „Западният начин на живот”, приемането на антибиотици още от ранна детска възраст и консумирането на готови храни значително увеличават опасността от развиване на алергии, смятат специалистите.

Над 30% от хората страдат от различни форми на болестта като уртикария, или задух, което в някои случаи е животозастрашаващо. Експертите подчертават необходимостта от по-голяма просвета на населението в тази насока, за да са наясно хората какво може да отключи алергия и как да се предпазват.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Никола Саркози влезе в затвора
Представители на банки: Поколението Z напуска сектора в търсене на предприемачески възможности
Дигиталното евро – новата основа на европейската финансова инфраструктура
Новата икономика: AI трябва да бъде благодат за развиващите се пазари, но някои инвеститори не са убедени
Самолет кацна аварийно в САЩ, след като мистериозен обект счупи предното му стъкло
Зеленски не харесва Будапеща като място за среща на върха с Путин, но би присъствал
Санае Такаичи стана първата жена премиер на Япония
Снаряд избухна над кортежа и охраната на вицепрезидента Джей Ди Ванс в Калифорния