Индийска авиокомпания наказва пилоти за чаша кафе и сладкиши в кабината

Индийска авиокомпания наказва пилоти за чаша кафе и сладкиши в кабината

Индийска авиокомпания наказва пилоти за чаша кафе и сладкиши в кабината

Частна индийска авиокомпания отстрани от работа  двама от своите пилоти за предполагаемо пиене на кафе и сладкиши в пилотската кабина по време на полет, съобщи BBC. Прегрешението излезe наяве след публикуването на снимка в мрежата с чаша кафе, поставена на контролния панел в самолет на SpiceJet.

По време на снимката самолетът е летял на височина 37 000 фута(около 11 278 метра).

Снимката предизвика възмущение, което накара индийския авиационен регулатор да направи предупреждение на авиокомпанията.

SpiceJet  заяви, че проучва въпроса и е отстранила от работа  двама пилоти, които са направили снимката.

„Срещу тях ще бъдат предприети подходящи дисциплинарни мерки след приключване на разследването“, каза говорител на авиокомпанията пред The Times of India.

Индийските авиационни правила позволяват на пилотите и екипажа да имат храна и напитки в пилотската кабина, но при строги указания. Например, всички чаши трябва да имат капаци и да се носят върху поднос, за да се избегне разливане.

Съобщава се, че последният инцидент се е случил на борда на полет, летящ от Делхи до североизточния град Гувахати на 8 март, в деня на индуисткия фестивал Холи.

Снимката показва непокрита чаша за кафе с логото на авиокомпанията​, опасно поставена върху лост за стартиране на самолета, докато пилотите, които не се виждат на снимката,  хапват гуджия - сладък пържен сладкиш, който традиционно се яде на Холи.

Кадърът предизвика гняв в социалните медии, като хората критикуваха пилотите за безразсъдното им поведение.

„Дори и най-малката турбуленция и кафето, разлято върху електрониката, ще повредят системите. Това е престъпно деяние“, каза авиационният експерт Мохан Ранганатан, който според съобщенията първи споделил снимката в Twitter.

Индийският авиационен регулатор, Генералната дирекция за гражданска авиация, взе под внимание снимката и поиска от SpiceJet незабавно да идентифицира членовете на екипажа.

Докато двамата пилоти не летят, авиокомпанията все още се опитва да установи точния времеви интервал на инцидента, каза говорител на SpiceJet. пред в. "Хинду".

"Не е ясно от публикацията, кога е направена снимката, дали е скорошна или стара, в какъв сектор се оперира, екипажа или дори въпросния самолет. Опитваме се да установим тези детайли", уточни авиокомпанията. 

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ