Киану Рийвс приема по изключение роля в телевизионен сериал

Киану Рийвс приема по изключение роля в телевизионен сериал

Киану Рийвс приема по изключение роля в телевизионен сериал

Киану Рийвс ще участва в телевизионна адаптация на „Дяволът в Белия град“, най-продавания нехудожествен трилър, предават от Асошиейтед Прес.

Рийвс ще влезе в образа на Даниел Х. Бърнам, архитект, който „се опитва да остави своя отпечатък в историята“ чрез дизайните си за панаира и това ще е едно от изключенията в професионалната му кариера, доминирана от роли на голям екран. Все още не е решено на кого да бъде поверена другата централна роля - тази на осъдения убиец д-р Х. Х. Холмс. 

Издържаният в романистичен стил разказ на Ерик Ларсън за панаира — официално наречен Световно колумбийско изложение — е публикуван през 2003 година. Изложението става популярно с прозвището си „Белият град“ - препратка към цвета на много от екстериорите на сградите.

Много от големите имена в Холивуд бяха хвърлили око на книгата, докато Леонардо ди Каприо не придоби правата върху нея през 2010 година, като целта му е била да участва в голяма екранна версия, въплъщавайки се в образа на Холмс. По информации към момента режисьор ще е самият Мартин Скорсезе.

Скорсезе, Ди Каприо и Рийвс са сред продуцентите на сериала. Все още липсва информация за евентуалната екранна роля на Ди Каприо в проекта, както и за датата на излизането му.

Рийвс е участвал основно във филми за големия екран, включително франчайзите „Матрицата“ и „Джон Уик“. Той направи „екскурзия“ в телевизията със „Swedish Dicks“, комедиен сериал от 2016-2018 година, където имаше кратки изяви.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ