Limited edition: Златната китара Gibson

Limited edition: Златната китара Gibson

Limited edition: Златната китара Gibson

Световно признатият производител на китари и други музикални принадлежности Gibson Guitar Corporation смая феновете си с уникален инструмент. Компанията представи на почитателите на марката и на заможните купувачи китарата Gibson Les Paul deluxe.

Това истинско произведение на ювелирното изкуство е покрито с 24-каратово злато и перли. Създадено е от експерта Ким Уебър, разказват авторите в BornRich. Всяка отделна струна на тази впечатляваща, свръхценна китара е обвита със златно покритие, освен, че скъпият жълт метал облицова основната част от корпуса й. Тази украса е допълнена от инкрустацията на седеф и перли. Резонаторът е в бронз.

Специалният, луксозен музикален инструмент е на цена 15 875 долара.

Китарата е била връчена на майстора Уебър в не достатъчно добро състояние. Специалистът е реставрирал основната част от нея, за да отговори на високите изисквания на клиента. Използвал е белия седеф и златото, за да направи и вътрешно покритие. След това се е заел с реконструкцията на резонатора, направен от специален метал.

Уебър е известен с уменията си сред ценителите на уникалното. Той е въстановявал и украсявал голям брой инструменти за колекционери, които са му възлагали поръчки за неповторим дизайн и естетика като например инкрустиране на 4000 скъпоценни камъни Swarovski в инструмент.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Неизвестно за известните: Сладкарят Пиетро дава на света яйцата Kinder след гаф
Вратовръзката на Чарлз III на конференцията за климата - намек за разрешаването на спор между Лондон и Атина?
Уроци по мъдрост от Уорън Бъфет
На днешната дата, 2 декември. Рождениците днес
Ненаученият урок: Защо инвеститорите попадат в капана на технолегендите
Три урока от „Лабораторията за щастие“ на Харвард, които ще променят живота ви
12 кампании, въплъщаващи празничния дух на 2023 г.
McDonald's промени рецептата за Big Mac заради нарастващата конкуренция от други вериги