Проучване: В САЩ ще похарчат $25,9 млрд. за Деня на влюбените

Проучване: В САЩ ще похарчат $25,9 млрд. за Деня на  влюбените

Проучване: В САЩ ще похарчат $25,9 млрд. за Деня на влюбените

Общите разходи на американците на Деня на влюбените,14 февруари, през 2023 г. могат да нараснат до $25,9 млрд. спрямо $23,9 млрд. през 2022 г.  Това сочат данните от проучване на Националната федерация за търговия на дребно(NRF). Анкетата на NRF и Prosper Insights е проведена между 3 и 11 януари сред 7616 американци.

Повече от половината от анкетираните (52%) планират да празнуват Деня на влюбените и са готови да похарчат средно по $192,80 за него, което е вторият най-висок планиран разход от началото на воденето на такава статистика през 2004 г. През 2022 г. средната стойност е била 175,41 долара.

Въпреки че планираните разходи за подаръци за партньори и членове на семейството остават същите като миналата година, много потребители тази година искат да зарадват приятели, колеги, съученици, учители и дори домашни любимци, отбелязва NRF.

Анкетираните на възраст от 35 до 44 години са най-склонни да харчат за подаръци. Средните разходи в тази възрастова група се очаква да бъдат $335,71.

Онлайн магазините (35%) остават най-популярните места за закупуване на подаръци за  Деня на влюбените, следвани от супермаркетите (34%), дискаунтърите (31%) и специализираните магазини (18%).

А най-популярните подаръци за този ден са бонбони (57%), пощенски картички (40%) и цветя (37%). Междувременно 32% от анкетираните планират да отидат на ресторант, 21% ще подарят бижута, 20% подаръчни карти и 19% дрехи.

Очаква се разходите за декорации да бъдат над 5,5 милиарда долара, като около 4,4 милиарда долара ще са за празненства извън дома.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Неизвестно за известните: Сладкарят Пиетро дава на света яйцата Kinder след гаф
Уроци по мъдрост от Уорън Бъфет
Вратовръзката на Чарлз III на конференцията за климата - намек за разрешаването на спор между Лондон и Атина?
На днешната дата, 2 декември. Рождениците днес
Ненаученият урок: Защо инвеститорите попадат в капана на технолегендите
Три урока от „Лабораторията за щастие“ на Харвард, които ще променят живота ви
12 кампании, въплъщаващи празничния дух на 2023 г.
McDonald's промени рецептата за Big Mac заради нарастващата конкуренция от други вериги