Вижте логото на Детската Евровизия в България

Вижте логото на Детската Евровизия в България

Вижте логото на Детската Евровизия в България

От днес 13-то издание на песенния конкурс Детска Евровизия, домакин на което е България, има официално лого. То е вдъхновено от българската природа, посочват от БНТ.

Графиката получи зелена светлина от управляващата група за Детската Евровизия на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), съобщава БНТ. Тя е в съзвучие с тазгодишното послание на конкурса - #откривай (#discover). Идеята е, че младите хора на Европа са креативни и любопитни и логото ги приканва да откриват нови хоризонти и мечти.

"Логото е умело съчетание на традициите и технологичните новости. Светът се разширява. Опитът на всеки води както към вътрешно себепознание, така и към бъдещето, което трябва да бъде открито. Надявам се, че ще успеем да провокираме у младите този стремеж", коментира генералният директор на БНТ Вяра Анкова.

Най-престижният детски песенен конкурс в Европа ще се проведе на 21 ноември 2015 г. в столичната зала "Арена Армеец". Милиони зрители от света ще имат възможност не само да наблюдават едно впечатляващо шоу, но и да открият България като страна на древни традиции и култура, красива природа и сърдечни хора. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ