Златните правила на брандинга

 Златните правила на брандинга

Златните правила на брандинга

Вечна истина е, че всеки предпочита да прави бизнес с друг, когото познава, харесва и на когото има доверие. Същото се отнася и за отношението на хората към марките.

В идеалния случай всеки бранд трябва да се гради силен и постоянен в изпълнението на обещанията си. Това е високата цел за всички – малките и големите фирми. За да го стори маркетингът, той трябва да следва „златните“ правила на брандинга.

Ето кои са някои от най-важните сред тях, накратко.

Бъди центриран. Компаниите с най-успешни марки работят фокусирано и не се разпиляват в целите си. Те имат ясно определена крайна точка, която искат да достигнат, и ценностите им са разбираеми. Мотивите им са добре дефинирани. Маркетинг съобщението, което изпращат, отговаря на намеренията им.

Изчисти излишното. Съобщението и имиджът на компанията трябва да са кристално ясни. Предлагайте уникално предложение за продажба и бъдете различни в офертата си, за да могат потребителите да знаят какво точно да очакват от вас.

Допринасяй. Популярната фраза „Дай, за да получиш“ съдържа в себе си голяма истина. Колкото повече бизнесът дава на света и местната общност, където се реализира, толкова повече ще намери в замяна. Работете по стратегия на щедрост.

Свързвай се. Винаги си взаимодействай с допълващи марки, особено такива, които отговарят на ценностите ти и ядрото на клиентската ти база. Бъдете готови да създавате иновативни стратегии, в които двата бранда печелят, а клиентите се ангажират с тях и успявате да ги развълнувате.

Създай около себе си общност. Никой бизнес не може да бъде успешен сам. Създайте около себе си група от почитатели, партньори, клиенти, заинтересовани от бизнеса и работете да я направите възможно по-голяма. Препоръката важи особено за малкия бизнес. Бъдете ясни каква култура искате да създадете.

Излъчвай самоувереност. Знайте какъв е талантът ви, кои са уменията ви, с които продуктът или услугата ви са полезни в живота на хората или ако не са най-вече полезни - как ги карат да се почувстват.

Бъди единен в посланията си. Всичко, което правите под шапката на бранда ви, трябва да излъчва едно и също послание.

Бъди последователен. Уверявайте се, че продуктът или услугата ви следват една и съща твърда стратегическа линия. Репутацията на един бранд се гради с години и може да се срине внезапно. Награждавайте лоялните си клиенти и създавайте постоянно вълнение около офертите на бранда ви. Уверявайте се, че всеки ден вие и екипите ви повишавате личния си стандарт за качество.

Създай широк обхват. Правете всичко по силите си да създадете максимално влияние на бранда си. Свържете се с правилните бизнес инициативи, които ще издигнат профила на бранда ви и ще го направят по-популярен.

От Inc.com

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

ЕС ще отпусне 135 милиона долара на Тунис като част от пакта за миграцията
Майкъл Блумбърг очерта план за наследяване на медийната си империя
Дванадесет страни ще имат допълнителни места в следващия Европейски парламент
Цените на зърнените стоки по световните борси се понижават
Доц. Кунчев: За последния месец има 7 пъти нарастване на заболеваемостта от COVID-19
bTV се разделя с Антон Хекимян
Канада обяви помощ за Украйна за около 480 млн. долара
Бойко Борисов: Шансовете на Антон Хекимян са огромни, може да победи на първи тур
Джейми Даймън: Светът може да не е подготвен за най-лошия сценарий с лихвите на Фед
Денков: Пълното ни интегриране в европейските и евроатлантически структури е основна цел за кабинета
Спад на борсите в Европа на фона на повишената доходност на облигациите*
Финансовото министерство предлага връщане на ДДС от 20% за ресторантьорите
Всеки четвърти българин пропуска годишните профилактични прегледи
Обявен за убит руски адмирал участва в заседание на висши военни
Времето: Есента настъпва, ще бъде слънчево и топло
ЕС отново налага глоба от 400 млн. долара на Intel за злоупотреба с пазарна сила