Кафене, което оживява, рекламира финландската столица на дизайна

Първото в света кафене, в което мебелите и обстановката са контролирани от потребителите в интернет, беше създадено в Хелзинки. С тази необикновена инициатива студио Perfect Fools и Hasan & Partners имат идея да привлекат вниманието към финландския град като Световна столица на дизайна през 2012 г.

Заведението се казва Kauko. Обикновените неща, които посетителите правят в него, като това да пият кафе, да си говорят или да четат нещо, са преобръщани с главата надолу от внезапните промени на мястото, които са поръчани в интернет от потребителите в YouDesign.Fi. Така например, масата между млада жена и приятеля, седнали един срещу друг, внезапно започва да се издига нагоре, като предизвиква реакция на изненада и развеселява двойката. Видеото с тази случка можете да прегледате тук

Рекламната акция с кафенето, което оживява, цели да покаже креативност, нова форма на интерактивност и да създаден разговор в мрежата, в рамките на който ще се заговори и за Хелзинки и дизайна. Освен да настройват височината на масите, интернет потребителите могат и да променят други особености в атмосферата на заведението. Например осветлението или музиката. Кафенето ще продължи да се помещава в мол в града в следващите няколко седмици. То е създадено от фирмата GP UdstillningsDesign.

Повече за идеята и за изпълнението й в световната столица на дизайна тази година можете да разберете от видеото след текста. 

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Какво можем да научим от сагата около Сам Алтман за лоялността на работно място
"Пирогов" завежда колективен иск срещу министър Хинков, шефът на болницата поиска проверка от Прокуратурата
На днешната дата, 7 декември. Рождениците днес
Борисов: Разбрахме се с Асен Василев, ще го подкрепим за бюджета и данъчните промени
Цитат на деня
Републиканците в Сената на САЩ блокираха нова финансова помощ за Украйна и Израел
Времето: Валежите продължават, в масивите от Западна България ще се образува нова снежна покривка
Терзиев: Крайният срок да имаме председател на Столичния общински съвет е 12 декември