Най-продаваните продукти на всички времена (финал)

Най-продаваната играчка е кубчето на Рубик. Най-купуваният музикален албум - „Трилър“ на Майкъл Джексън. Най-доходоносната книга - „Хари Потър“ на Джоан Роулинг. Кое би могло да е по-печелившо от тях?

На този въпрос отговаря финалът на класацията с 10-те най-продавани продукта на всички времена на американската изследователска корпорация от щата Делауер 24/7 Wall. St. Тя твърди, че вторият най-продаван продукт в бизнес историята е лекарство за борба с холестерола на американския фармацевтичен гигант Pfizer.

Медикаментът е класифициран в Щатите като статин – клас препарати, които намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания. От пускането му на пазара през 1997 г. никое друго лекарство в Америка не е постигало подобен търговски успех, твърдят наблюдателите. Това се случва, въпреки че продажбите му намаляват от 2011 г. насам, след като изтича срока на американския му патент. От тогава насам този медикамент губи защитата на патента си и в много други водещи световни пазари на фармацевтични продукти. През 2013 г. продажбите му възлизат на стойност 2.3 млрд. долара. За сравнение, сумата е значително по-малка спрямо глобалните му продажби от 9.6 млрд. долара от 2011 г.

Ето как най-продаваните продукти на времето се оказват от разнообразни индустрии. Свидетелство за това е и челната позиция в класацията. В нея играта на Sony PlayStation е посочена като най-големия продуктов бестселър въобще. 

От представянето й на пазара през 1995 г. насам, тя е закупена поне 344 милиона пъти по света. 32-битовният процесор на първото й издание е бил най-мощният в наличност на пазара на конзолни игри. Sony продава 70 милиона броя от PlayStation, преди да представи PlayStation 2 през 2000 г. PlayStation 3 е произведена през 2006 г. и се продава в над 80 милиона броя до ноември 2013 г. Последното поколение на култовата игра PlayStation 4 също се счита за успех, с над 4 милиона продажби до април 2014 г.

А сега, предлагаме да видите една ефектна реклама на играта, която обобщава значението й в историята на поколението на 90-те.

1,2,3... видео финал!

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ