Бизнес перспектива: Подгответе се за успешен старт с "бизнес душове"

Бизнес перспектива: Подгответе се за успешен старт с бизнес душове

Бизнес перспектива: Подгответе се за успешен старт с "бизнес душове"

Стартирането на нов бизнес винаги е предизвикателство. Дори и да разбирате основни практики като увеличаване на ангажираността на служителите, превръщането на страхотна идея в дълготраен бизнес често е по-лесно да се каже, отколкото да се направи.

Въведете "бизнес душове"! 

Докато т.нар. "бейби шауър" празнуват предстоящото поява на новородено и осигуряват основни неща за бъдещата майка, бизнес душовете са нарастваща тенденция, която помага на предприемачите да стартират своя бизнес.

Какво представляват "бизнес душовете" и защо имат значение?

В много отношения "бизнес душовете" работят подобно на традиционните бебешки душове. Това е шанс да отпразнувате голяма предстояща промяна в живота си и в идеалния случай да получите подаръци, които ще ви улеснят да започнете.

Както беше отбелязано в The New York Times, "бизнес душовете" могат също така да осигурят важна възможност за предприемачите да споделят визията си за своята компания. Те са се доказали като изключително ефективни инструменти за създаване на вълнение сред инвеститорите, правене на препоръки или дори привличане на клиенти.

Подаръците са друга важна част от успешния "бизнес душ". Подобно на бебешкия душ, много собственици на бизнес създават регистри на елементи, които биха искали за новия си бизнес. Те обикновено включват основни ресурси, от които собствениците на фирми зависят през следващите месеци и години.

В интервю за списание Authority Мишел Хейнс, главен изпълнителен директор на NetVest, отбелязва, че "бизнес душовете" са ценен ресурс за жените собственици на бизнес, които често се сблъскват с неравенство в заплащането, възможностите за напредък и др. "Бизнес душовете" улесняват достъпа до основни ресурси за жените собственици на бизнес, за да разширят бизнеса си в свят, в който несправедливостта иначе ограничава финансовите им възможности.

Сред предимствата, които "бизнес душовете" предлагат:

1. Връзки

Връзките са най-ценният ресурс за един нов предприемач. Използването на бизнес душ за изграждане на връзки с потенциални партньори или клиенти може да бъде безценен метод за бързо проследяване на растежа. Правилният бизнес партньор може да ви помогне да отключите иновативни идеи или възможности за растеж. И е много по-вероятно препоръчаните клиенти да обмислят да правят бизнес с вас, отколкото ако сте се свързали чрез "студено обаждане".

Въпреки че нещо като директна препоръка или представяне може да бъде невероятно ценно, бизнес подаръците не винаги трябва да са толкова директни. Статия на Success за "бизнес душове" отбелязва, че някои основатели искат толкова прости неща като препоръки в LinkedIn или следване в социалните медии. Новите марки могат да започнат да изграждат силна общност с тези прости искания.

2. Софтуер и абонаменти

Средният брой SaaS приложения, които организациите използват, достигна изумителните 130 на компания през 2022 г. Въпреки че средният основател може да не се нуждае от толкова много софтуер, не е тайна, че бизнесите са все по-зависими от уеб хостинг, инструменти за календари, софтуер за автоматизация и други програми които начисляват периодични такси.

Поради това подаръчните абонаменти (или средства за уеб хостинг и други абонаментни услуги) са друг ценен ресурс, който да поискате като част от "бизнес душ". Новите предприемачи трябва да проучат предварително, за да определят кои инструменти ще отговорят на техните бизнес нужди. Не искате да получите подарък абонамент за услуга, която няма да използвате!

3. Финансиране

Финансирането е сериозно притеснение за много нови собственици на бизнес, така че не е срамно да поискате парични подаръци като част от вашия "бизнес душ". 38% от фирмите се провалят, защото нямат пари в брой, а 82% се провалят поради лошо управление на паричните потоци. Получаването на допълнителни пари на ранен етап може да направи всичко различно за свързването на двата края, докато изграждате списъка си с клиенти – или да ви помогне да инвестирате в други възможности за растеж.

В статията на Times един основател, който беше домакин на "бизнес душ", получи 5000 долара подаръци в брой - обща сума, която тя успя да използва, за да убеди допълнителни инвеститори да обещаят подкрепата си. Този ранен приток на финансиране може да демонстрира ентусиазъм за вашия бизнес, създавайки ефект на снежна топка с други потенциални инвеститори.

Подготовка за успех

Докато провеждането на "бизнес душ" може да изглежда малко странно в началото, не може да се отрече, че това е нещо, което сте направили сами, с което се гордеете и което сте развълнувани да пуснете в света. С "бизнес душ" вие не просто отбелязвате този вълнуващ крайъгълен камък – вие също така се поставяте в по-добра позиция да получите ресурсите, от които се нуждаете, за да продължи. 

Източник: Хедър Уайлд Рензе, опитен предприемач, лектор и автор, известен със своя опит в корпоративния растеж и ангажираността на общността, за Inc.com

Превод и редакция: Анелия Тодорова                                     

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ