Какво яде българският студент

Какво яде българският студент

Какво яде българският студент

Когато студентите се отделят от семейството си и се озоват в друг град или държава, те са изложени на голям не само емоционален, но и кулинарен шок. Започват въпросите какво ще ям, къде ще ям, кой ще ми сготви, колко често мога да си позволя да се храня навън или да си поръчам храна.

Студентският живот е изпълнен с множество купони, забавления, лекции и почти никакво време за приготвяне на вкусно и здравословно ястие. През четирите години от следването, младежите забравят за вкусните манджи на баба и мама и се хранят с вредни храни, съобщават от foodpanda.

Международната компания за поръчка на храна, направи изследване на любимите храни сред 1000 студенти. Анализите показват, че 80% от учащите в София живеят предимно на пица, пържени картофи и спагети „Болонезе". Едва 7% предпочитат да си приготвят сами храната в квартирата или общежитието.

Най-притеснителен е фактът, че те „не се сещат" да си купят плодове и зеленчуци, които са полезни не само за общото физическо състояние, но и влияят положително на паметта и концентрацията. Студентските столове са изключителни атрактивни по целия свят, има ги и у нас, но много малка част от студентите ги предпочитат, както споделят те "заради качеството и вкуса на храната".

Друга част от проучването показва, че едва 10% от анкетираните са готвили, преди да напуснат дома си и нямат проблеми да забъркат яйца или да си сварят паста. А и защо да готвят, след като Студентски град, предлага на своите жители богат избор от вредни, но вкусни храни? Там се предлага разнообразие от кулинарни вкусове, аромати и съставки, на ниски цени, без да се помисли за здравето на младежите, пише Дарик. За разлика от българските студенти, ежедневното меню на английските включва зеленчуци и месо. Друг любопитен факт е, че 66% от студентите в Колумбия си поръчват всеки ден храна, но тя е с месо и зеленчуци.

Ето кои са топ 10 храни, които консумират българските студенти:

На първо място се нарежда пицата. С пица на парче може да се сдобиеш от всеки ъгъл, пред всеки университет или общежитие.

На второ място се нареждат сандвичите от добре познатите американски вериги за бързо хранене, въпреки по-високата им цена.

На трето място е класиката пържени картофи с бира. След това следват паста; сандвичи; палачинки; яйца; снаксове и чипсове; кроасани.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ