Живеещи в "Овча купел": И при нас има тълпи имигранти като в Кьолн

Живеещи в Овча купел: И при нас има тълпи имигранти като в Кьолн

Живеещи в "Овча купел": И при нас има тълпи имигранти като в Кьолн

Живеещи в столичния квартал „Овча купел“ предупреждават, че ще блокират Околовръстния път заради задълбочаващите се проблеми с мигрантите от бежанския център в съседство и липсата на реакция от институциите.

"Уважаеми политици, имате шанс да ме освободите от чувството, че съм “малцинство” в собствената си държава. Имате шанса да промените ситуацията, в която български семейства се налага да ограничават собствената си свобода, заради “тяхното” право на свободно придвижване", пише авторката на писмо от името на обитателите на блока, към което са приложени и снимки.

"Тълпите с мъже от североафрикански произход от гарата в Кьолн за нас са ежедневие. Страхуваме се да пуснем децата си до магазина", описват живеещите в „Овча купел“ и продължават: „Осъзнаваме, че някой от извършителите на ужасните деяния, може би е бил под прозорците ни само преди 2-3 месеца“.

„Може би е онзи младеж, който искаше да почерпи детето ми с бисквитка. Или другият, който поне 6 пъти ми каза “сори” за това, че беше застанал на стълбите и ми пречеше да мина. Може би е участвал в сбиването, когато в буса, в който искаше да се качи се оказа, че няма място за всички. Или е бил в “тълпата” от 100-тина, струпали се пред блока, заради които съседката ми звънна на 112…", разказва писмото.

От блока са подавали многобройни сигнали и жалби до институциите, но без резултат. Ето още от писмото:

"Уважаеми политици, Объркахте ни. Объркахте ни мисленето. Объркахте ни целият мироглед. Объркахте представите на децата ни за добро и лошо, за хубаво и грозно. Преди три години карах детето си да отделя умалелите си дрешки, за да ги занесем заедно в близкото общежитие за бежанци. Днес не му позволявам да влезе в магазина сред тях.

Преди две години бях силно възмутена как може да оставят такава мръсотия след себе си. Днес не се впечатлявам от уриниращите и дефекиращи пред очите ми. Преди година звънях на 112 когато четирима човека слушаха силно арабска музика в 23 часа под балкона ми.

Днес дори не забелязвам групички млади мъже, ако се състоят от по-малко от 80 човека. Преди месец бях убедена, че проблем в района са единствено нелегалните мигранти. Днес изпитвам ужас от гледката как в общежитието настаняват около 50-тина нови “мои съседи”. Вече наистина не знам какво значи думата “бежанци”.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ