България

Политика

|

Общество

|

"Завръщането на Великите" - новият специален проект на Уча.се

Златната класика в българската литература е обезсмъртена в нов специален видео проект на образователния сайт www.ucha.se .

Завръщането на Великите“ е поредица от видеа, които представят вечните произведения на Иван Вазов, Христо Ботев, Пейо Яворов, Димчо Дебелянов и др. през разтърсващия прочит на българския актьор Янко Лозанов, основател на slova.bg.

„Когато започнаха "скандалите" с творбите по литература, седнах и помислих какъв всъщност е проблемът. Вместо да се включа в говорилнята, реших с колегите ми от Уча.се направо да действаме. По просълзените погледи на учениците във видеата разбирам, че сме направили нещо много голямо! Не трябва да подценявате учениците... Когато информацията им се поднася по интересен за тях начин, учениците разбират и се вдъхновяват.“, казва Дарин Маджаров, основател на Уча.се.

Актьорският талант на Янко Лозанов вдъхва живот на творби като „Опълченците на шипка“, „На прощаване“, „Две хубави очи“ , „Да се завърнеш…“, „Под игото“, „Хаджи Димитър“ по един нов, изненадващ и много вълнуващ начин.

С проекта „Завръщането на Великите“ от Уча.се вярват, че ще успеят да представят по вдъхновяващ начин богатството на българската литература, независимо кои от вечните български произведения останат задължителни за изучаване в училищната програма. Така учениците сами ще имат свободата да запомнят и запазят всяко едно от тях, което докосне сърцата им.

В проекта специално участие имат и учениците от 137 СОУ "Ангел Кънчев" в София.

Уча.се е онлайн платформа с видео уроци и упражнения на разбираем и интересен език за учениците по всички предмети  от 1. до 12. клас. До момента уроците са изгледани над 14 000 000 пъти от над 400 000 регистрирани ученици, учители, родители и студенти. Това печели на Уча.се повече от 20 награди, сред които и за най-добър образователен сайт на България в 3 поредни години.

Видеата от поредицата „Завръщането на Великите“ с произведенията по литература за 11. клас могат да бъдат гледани тук: http://ucha.se/videos/literatura/11-klas/

А тук можете да видите прочита на „Обесването на Васил Левски“:

Ключови думи

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ