България

Политика

|

Общество

|

Засилени мерки за превишена скорост

Засилени мерки за превишена скорост

Засилени мерки за превишена скорост

Засилен контрол по спазване на разрешената максимална скорост за движение ще се осъщяствява в рамките на седмица по пътищата у нас, съобщи МВР.  Той е в рамките на общоевропейска иницатива за превенция на пътя на TISPOL - европейската мрежа на службите на пътна полиция.

Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение, са често срещано явление във всички европейски държави и са признати като най-сериозната причина за причиняването на тежки пътно-транспортни произшествия и смърт по пътищата в Европа, отчитат от европейската мрежа.

 За периода от 01.01.2014 г. до 30.06.2014 г. в страната са регистрирани 3157 тежки пътнотранспортни произшествия , при които са загинали 283 и са ранени 3823 граждани. Превишената и несъобразена скорост продължава да е с най-голям дял за катастрофите по вина на водачите. По този показател данните за България са над средното ниво в сравнение с държавите-членки на Европейския съюз. Именно затова  осъществяването на засилен контрол по спазване на скоростните режими е от изключително значение за подобряването на пътната обстановка и намаляване на жертвите по пътищата.

По време на акцията, освен за превишаване на разрешената скорост за движение,  ще  се извършват и проверки за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” .

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ