КАТ: Карайте внимателно по "Цариградско шосе"!

КАТ: Карайте внимателно по Цариградско шосе!

КАТ: Карайте внимателно по "Цариградско шосе"!

КАТ- София излезе със специален призив към всички шофьорите да карат внимателно, особено в участъци, които в момента се ремонтират по "Цариградско шосе". Две тежки катастрофи са станали само за последните два дни на централния столичен булевард, посочват от пътната полиция

Във вторник, в участък в ремонт, моторист се удари челно в лек автомобил и пострада , а снощи, пак в ремонтирания участък на "Цариградско шосе" две коли се блъснаха. По тази причина днес е извършена проверка на маркировката в района на ремонтите, която показала, че няма нередности.

Проблемът е във високата скорост, смята началникът на столичния КАТ Тенчо Тенев, цитиран от БНР. "Констатираме известни нарушения и то от страна на водачите. Просто несъобразителността на водачите и невниманието води до тези тежки ПТП. Влизат от една лента, карат с висока скорост, от еднопосочна лента влизат в двупосочна лента и от там идва целият проблем, не успяват да намалят скоростта на автомобила и се удрят в насрещния идващ автомобил, който се движи по двупосочното платно.", коментира той.

Заради зачестилите инциденти от днес патрулен автомобил ще се движи в района на ремонтите постоянно.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ