Метролъчът до летището готов на 100%

Метролъчът до летището готов на 100%

Лъчът на метрото до летището е готов на 100% и в началото на месец април ще бъде пуснат в експлоатация. Това съобщи за „Фокус“ изпълнителният директор на Столичния Метрополитен инж. Стоян Братоев.

Изчаквало се малко време, за да се направи вертикалната полировка, която също приключва. Братоев допълни, че всичко по метрото като съоръжение и като техническо оборудване е завършено.

„Последните 10-15 дни влаковете се движат без пътници, така всички процедури за безопасност вече са преминали”, каза още инж. Стоян Братоев. Той допълни, че изграждането на участъка до Младост 4 също върви по график.

По думите му, разширението на метрото предполага скъсяване на интервалите между влаковете в пиковите часове, на първата линия с половин минута и с около две минути на втората линия. Така по Линия 1 в пиковите часове влаковете ще преминават през 3 мин., а по Линия 2 – през 6 минути“, допълни директорът на Столичния „Метрополитен".

Инж. Братоев коментира, че развитието на метро-транспорта, довежда до редукция на трафика и на замърсяването на въздуха.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ