Нови линейки Ford за здравното министерство

Нови линейки Ford за здравното министерство

Министерството на здравеопазването получи две нови линейки Ford ден преди Световния ден на здравето - 7 април. 

В присъствието на медии и представители на болници и лечебни заведения, регионалните здравни инспекции в Хасково и Ловеч получиха ключовете за возилата. Колите са от новата лекотоварна гама на Ford.

„За нас е изключително важно екипите на Спешна помощ да работят в условия на сигурност и комфорт. Защото в едни такива условия те могат да оказват качествена спешно-медицинска помощ и да помагат на своите пациенти“, коментира зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков. „Ние имаме готовността и сме разработили система през европейското финансиране, която да започне обновяване на целия автопарк на Спешна медицинска помощ“, каза той. 

„По нашите пътища се движат над 100 линейки Transit. Надяваме се в бъдеще, с програмите, които има правителството, тези наши автомобили, доказали се в годините назад, да стават повече и повече и да имаме още по-високо ниво на здравно обслужване“, посочи управителят на автомобилната компания Ford, Димо Николов. „Линейките са с високо ниво на оборудване, start-stop система на двигателя, която намалява разхода на гориво, специална електрическа платформа, на която е монтирана носилката, и разполагат с автономна охлаждаща и отоплителна система“, допълни Николов. В линейките носилката е монтирана върху електрическа-механична платформа, осигуряваща движение нагоре и надолу, с лесно достъпни контролни механизми. Освен основната, колите са снабдени още със сгъваема носилка "столче" и носилка “board type”, за пациенти с травми на гръбначния стълб. Тя е със здрава лека конструкция, проницаема за рентгеновите лъчи, и е по-лека от водата.

Санитарният отсек в новите линейки е с добра акустична, термична и хидро изолация. Има автономни отопление и охлаждане. Вентилационната система е двупосочна – нагнетателна и изсмукваща. Тя осигурява минимум 20 промени на въздушния обем за час, когато автомобилът е в покой. Линейките са оборудвани с изцяло LED осветление – отвън и отвътре – за по-дълъг живот и по-ниска консумация на електроенергия.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ