Нови линейки Ford за здравното министерство

Нови линейки Ford за здравното министерство

Нови линейки Ford за здравното министерство

Министерството на здравеопазването получи две нови линейки Ford ден преди Световния ден на здравето - 7 април. 

В присъствието на медии и представители на болници и лечебни заведения, регионалните здравни инспекции в Хасково и Ловеч получиха ключовете за возилата. Колите са от новата лекотоварна гама на Ford.

„За нас е изключително важно екипите на Спешна помощ да работят в условия на сигурност и комфорт. Защото в едни такива условия те могат да оказват качествена спешно-медицинска помощ и да помагат на своите пациенти“, коментира зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков. „Ние имаме готовността и сме разработили система през европейското финансиране, която да започне обновяване на целия автопарк на Спешна медицинска помощ“, каза той. 

„По нашите пътища се движат над 100 линейки Transit. Надяваме се в бъдеще, с програмите, които има правителството, тези наши автомобили, доказали се в годините назад, да стават повече и повече и да имаме още по-високо ниво на здравно обслужване“, посочи управителят на автомобилната компания Ford, Димо Николов. „Линейките са с високо ниво на оборудване, start-stop система на двигателя, която намалява разхода на гориво, специална електрическа платформа, на която е монтирана носилката, и разполагат с автономна охлаждаща и отоплителна система“, допълни Николов. В линейките носилката е монтирана върху електрическа-механична платформа, осигуряваща движение нагоре и надолу, с лесно достъпни контролни механизми. Освен основната, колите са снабдени още със сгъваема носилка "столче" и носилка “board type”, за пациенти с травми на гръбначния стълб. Тя е със здрава лека конструкция, проницаема за рентгеновите лъчи, и е по-лека от водата.

Санитарният отсек в новите линейки е с добра акустична, термична и хидро изолация. Има автономни отопление и охлаждане. Вентилационната система е двупосочна – нагнетателна и изсмукваща. Тя осигурява минимум 20 промени на въздушния обем за час, когато автомобилът е в покой. Линейките са оборудвани с изцяло LED осветление – отвън и отвътре – за по-дълъг живот и по-ниска консумация на електроенергия.

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ