Пороите взеха жертва

Пороите взеха жертва

Поройните дъждове, които продължават пети ден, взеха първата си жертва. В Хасковско 4-членно семейство изчезна късно снощи край село Винево. До момента екипи на полицията и пожарната са открили едно от телата, предаде bTV.

Останалите трима засега са в неизвестност. Водолази претърсват близкия язовир. Тази сутрин край засегнат от пороите мост е открит лек автомобил, уточняват от полицията. Тъй като част от него е смачкана, се предполага, че е отнесен от водата, докато шофьорът се е опитвал да преминаване през съоръжението. То засега остава затворено за движениe, водата е подкопала основите му.

По данни на хора от селото, семейството е тръгнало с колата в четвъртък след 22.00 часа от Винево. Съседите разказват, че в автомобила са пътували мъж и жена, дъщеря им и 4-годишната им внучка.

В редици населени места в страната ситуацията е сложна заради продължаващите обилни дъждове. Наводнени са десетки къщи в Пещера, Панагюрище и пазарджишкото село Мокрище. Усложнена е обстановката и в Северозападна България. В село Горни Лом река Лом заля къщи земеделски площи.

Обстановката в общините Ружинци и Чупрене, които пострадаха най-сериозно през последните дни, е сравнително спокойна. По-рано днес стана ясно, че засегнатите от проливните дъждове хора, в двете общини, ще получат еднократна безвъзмездна помощ от 325 лв.

Ключови думи

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ