Спортен гигант поиска Вероника от Гоце Делчев за свой дизайнер

Спортен гигант поиска Вероника от Гоце Делчев за свой дизайнер

Спортен гигант поиска Вероника от Гоце Делчев за свой дизайнер

Млада българска дизайнерка на спортна екипировка има реален шанс да стане част от екипа на една от водещите световни марки за спортна екипировка, разказва в свой репортаж bTV.

26-годишната Вероника Тинева от гр. Гоце Делчев е получила оферта да се присъедини към дизайнерския екип на Adidas в офиса им в Доха и да създаде модната линия за националните отбори по футбол и ръгби, които ще участват на лятната олимпиада в Рио де Жанейро догодина.

Преди четири години тя завършва университет в Манчестър, където се дипломира като дизайнер на спортни дрехи и веднага започва работа във Football Eternity, където се изработват екипите на футболните грандове „Манчестър Юнайтед”, „Челси”, „Тотнъм”.

След това е привлечена от компанията за спорта екипировка ZAR-X Sports и започва работа в централния им офис в Бристол като дизайнер, като не след дълго е повишена до дизайн мениджър и отговорник по проектите, допълва в. "Монитор".

Името и таланта на Вероника бързо се разчуват и тя започва да получава все повече предложения от клиенти, които искат да работят директно с нея - сред тях са фирми от Англия, Америка, Ирландия и много други страни. Затова, в края на миналата година, решава да поеме риска да започне самостоятелна дейност като добавя и възможност за пълен затворен цикъл - освен дизайн, и производство на екипите в семейна фирма, основана от майка й преди 1 години.

Размахът и креативността на Вероника бързо се разчуват и стигат и до Adidas, откъдето сами един ден й звънят с оферта за работа. "Свързаха се мен, бяха доста заинтересувани от моята работа и моето портфолио. Направихме няколко интервюта, след което получих и предложението за работа в офиса в Доха", споделя тя.

Вероника все още не е решила дали ще приеме предложението за престижната и доходоносна позиция или ще продължи да се развива самостоятелно, но споделя, че мечтае един ден да изгради собствено име и марка, чрез които да дава работа на семейството си и на други хора в България. Затова е убедена, че е по-полезна на страната си с изявите си в чужбина и засега, не планира да се завърне трайно у нас.  

Коментари

НАЙ-НОВО

|

НАЙ-ЧЕТЕНИ

|

НАЙ-КОМЕНТИРАНИ